Wednesday, 17 October 2012
لس آنجلس تایمز: اقتصاد ایران تا بهار آینده متلاشی می شود
یک دیپلمات اروپایی، که نخواست نامش فاش شود، در گفت و گو با روزنامه لس آنجلس تایمز در آمریکا می گوید برخی دولتهای غربی معتقدند اقتصاد ایران در سراشیبی سقوط است و احتمالا تا بهار آینده متلاشی شود. این دیپلمات اروپایی، دلیل فروپاشی اقتصاد ایران را ترکیبی از فشار تحریم های بین المللی، تحریم نفت و سوءمدیریت در ایران دانسته است.
به نوشته لس آنجلس تایمز، (لینک خبر) شماری از تحلیلگران اقتصادی غرب معتقدند ذخیرۀ ارزی ایران طی شش ماه تا یک سال آینده تمام خواهد شد و ادامۀ واردات مورد نیاز آن کشور را غیرممکن خواهد کرد.
صدای آمریکا - در حالی که بر سر زمان رسیدن ایران به سلاح هسته ای میان دولتهای اسرائیل و آمریکا اختلاف عقیده وجود دارد، کشورهای اروپایی عمدتاً از ابراز نظر در خصوص تخمین زمان دستیابی ایران به بمب اتم خودداری کرده اند.
مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد غیردولتی آمریکایی موسوم به دفاع از دموکراسی (که بر تشدید تحریم علیه ایران اصرار دارد) می گوید برای آنکه ایران تهدیدی برای جامعۀ جهانی تلقی نشود، فروپاشی اقتصاد آن باید دست کم شش ماه پیش از دست یافتن به سلاح هسته ای اتفاق بیافتد.
کلیف کوپچان، دیپلمات پیشین وزارت امورخارجۀ آمریکا که اکنون با یک گروه مشاور به نام گروه اورآسیا همکاری می کند، می گوید پیش بینی زمان فروپاشی اقتصاد ایران به سبب عناصر گوناگونی که در این روند دخیلند، بسیار پیچیده و دشوار است.
در ایران گزارش ها حاکی از آن است که روز چهارشنبه قيمت هر سکه طلا رکورد تازه ای برجای گذاشت و به يک ميليون و ۵۰۰ هزار تومان رسيد. قيمت هر دلار آمريکا در بازار آزاد ايران نيز از چهار هزار تومان گذشته است.
رشد قيمت ها در بازار آزاد ارز در حالی ادامه دارد که برخوردهای امنيتی با واسطه گران ارز ادامه دارد
سایه سنگین دکتر محمد مصدق! - نوشته از هنگامه افشار
بیش از نیم قرن است که دستگاههای تبلیغاتی استبداد و استعمار تواما در تخریب شخصیت دکتر محمد مصدق کوشیدهاند. حدیث مردی که ملی شدن صنعت نفت ایران و خلاصی از استعمار دولت فخیمه انگلیس، به نام او ثبت شده است. مردی که مقابل تک روی سلطنت پهلویها ایستاد و جهت پاسداری از آرمانهای مشروطه و نگه داشت حرمت خونهای ریخته مشروطه خواهان، مصر بود که شاه فقط سلطنت کند و حکومت را بسپارد به دست مردم. اصرار داشت که مجموعه دربار و شاه، با حفظ احترام به خود و به مردم، به عنوان یک نهاد سنتی، نقش تشریفاتی داشته باشد و گامهای سازندگی در مملکت سپرده شود به نمایندگان منتخب مردم در مجلس و سایر نهادهای دولتی تحت نظارت نخست وزیر. اما عملا چنین نشد و آرمانهای مشروطه عقیم ماند.
در روزگار پهلوی اول، به جهت آنکه تلاشهای مصدق جهت نگهداشت قانون اساسی و میراث دموکراسی مشروطه بجایی نرسید، وی از صحنه سیاست دامن فراچید و به احمدآباد رفت. داستان نقشه قتل و تبعید او توسط رضا شاه، داستان دیگری است که در این مختصر نمیگنجد.
بعد از حمله متفقین و فرار شاه به سال ۱۳۲۰ شمسی و رنسانس دموکراسی ایران، دکتر مصدق دوباره به صحنه سیاست رجعت کرد و وارد فعالیتهای پارلمانی شد که نهایتا این کوششها به نخست وزیری او انجامید.
در دوران نخست وزیری او بود که بزرگترین دستاورد حکومت او که ملی کردن صنعت نفت و کوتاه کردن دست استعمار انگلیس بود حاصل شد. در دو دوره پهلوی اول و پهلوی دوم، قلم آزادیخواهان شکسته شد ، سیاسیون از صحنه سیاست حذف شدند، شعرا و نویسندگان و جمع خردمندان، توسط دستگاه اختناق یا کشته شدند یا به بند افتادند، رشتهها پنبه و رفت آنچه رفت.
انگیزه خصومت بر علیه این مرد چیست؟ مردی که طول دو سال و اندی نخست وزیری، گامهای بلند و سریع برای ایران برداشت. آرمان و افکارش با گذشت زمان، پر و بال گرفت. مرزهای ایران را درنور دید تا جایی که امروز پژواک آن سر مشق عدیده آزادیخواهان جهان شده است. مردی که علی رغم تمام تبلیغات منفی و پرخاشگریها و سیاه نویسی بر علیهاش، پژوهشگران سیاسی و فلسفی غرب و شرق که باریکتر از مو را میبینند، به اجماع نظر رسیدهاند، اینکه اگر از افکار سازنده و بنیادی دکتر مصدق حمایت میشد، امروز هم ایران و هم منطقه خاور میانه، از نقطه نظرهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کم از کشورهای دموکراتیک و پیشرفته غرب نداشت. دیدگاه دیگر اعتقاد به این نظر که مصدق یک نعمت و فرصت استثنایی تاریخی بود که از دست رفت و ضایعه آن منجر شد به سقوط شاه و سلطنت و قدرتگیری قبیله آخوندی که پس لرزههایش، شیوع رادیکالیسم اسلامی، نزج تروریزم و گسترش بحران عظیم در منطقه و جهان شده است.
در واقع خصومت و کینه عوامل نظام سابق با آمال و اندیشههای دکتر مصدق از این رو است که معیارهای او را در سیاست، مانع باز تولید استبداد پهلویها میداند که در عمل، بازگشت “شاهزاده رضا” را با مشکلات متعددی روبرو کرده است. نگاه دقیق به این واقعیت روشن، اثبات کرده که بجز عوامل استبداد سابق، افکار دکتر مصدق مورد پذیرش و احترام قاطبه ملت ایران قرار گرفته است. از افراطیهای چپ گرفته “چپ وابسته، چپ مستقل و چپ میانه” تا ملیون، مجاهدین، مذهبیون، روحانیون و البته مشروطهخواهان.
همین وجه اشتراک در پذیرش این شخصیت سیاسی است که عبور آزاد و بلامانع “شاهزاده” را بعنوان یک آلترناتیو مسدود کرده است. هرچند شاهزاده با گفتارش، از خود چهرهای مجزا و دموکرات منش ارائه داده است اما بدان سبب که هم پدر و هم پدربزرگ ایشان با ژستی مشابه آمدند اما به محض قبضه قدرت، مردم را دور زدند، نفسها را بریدند، بر اریکه قدرت نشستند، تازیدند و تاراندند، از اینرو مردم اعتماد چندانی به مانور دیپلماسی دموکراتیک گونه این فرزند بر جا مانده ندارند. بویژه که امروز بنوعی آرمان و اندیشه دکتر مصدق، آرمان و اندیشه جمعی شده است و مردم ، تا حد زیادی پدر و پدربزرگ شاهزاده را مسئول و مسبب دسیسهها و ترفندهایی میدانند که هم مصدق را خانه نشین کرد و هم ملت را محروم از خدمات استقلال طلبانه و آزادیخواهانه او. در نهایت، فرومایه گان و سفله سالاران نظام آخوندی را، فرزند خلف سیاستهای 53 سال سلطنت پهلویها میدانند که دکتر مصدق فروپاشی آن را پیوسته گوشتزد میکرد و هشدار میداد و جهت حفظ نهاد پادشاهی و جلوگیری از اضمحلال و انحطاط آن، دلسوز و امین بود.
امروز در خارج از کشور، یک معضل عمده، هواخواهان خود شاهزاده هستند که پیوسته با شیوههای جاهلانه، وقیحانه و هتاکانه، با مردم برخورد کردهاند. که متاسفانه این نحوه حمایت، به حساب ضعف و سوء مدیریت خود او و دفتر او تلقی میشود. چنین شبههای نیز در افکار عمومی تقویت میگردد که آیا طراح اصلی چنین استراتژی، دور و بریهای خود شاهزاده هستند و وی به چند و چون آن آگاه است؟!
حال جهت زدودن تصویر چنین مردی از اذهان عمومی است که عوامل اختناق رژیم سابق، پروژه تخریب دکتر محمد مصدق را با هزینهای گزاف تدارک دیدهاند. از طریق دامن زدن به یک جنگ روانی در سطح سامانههای اینترنتی، از طریق معامله با معاملهگران کاسبکار رسانهای، پرداخت چاپ کتاب به افرادی که ته جیبشان سوراخ است و یا از قبیله چپهای پشیمان آمدهاند یا از کهنسالان فرسودهای هستند که حوصلهشان از خانهنشینی سر رفته است و یا افراد مشکوکی که یک دستشان در کاسه آش نظام آخوندی است و دست دیگرشان در جیب عوامل فراری ساواک!
هدف نهایی اینست که تصویر مثبت حک شده در ذهن و روح و روان مردم را از مردی که هم نفت و هم غرور و شرافت را ملی کرد، خدشهدار کنند! با استفاده از ابزار و ماخذی که هرگز در کارنامه دکتر مصدق نبوده است. آنچه از خود اوست پاک است و زلال، وی حتی بابت یک روز کار برای ملت، دستمزد نگرفت که از ثروت شخصیاش به فقرا نیز بخشید.
پرسش این است که طومار جعلیات نوشتاری و گفتاری بر علیه محمد مصدق، از کدام آبشخور میآید که قلمها را آلوده و دهانها را لمپن وار در منجلاب حرف و سخن فرو برده است؟!
آقای استیفن کنزر، روزنامهنگار و نویسنده مشهور آمریکایی و نویسنده کتاب “تمام مردان شاه” چند سال از عمر خود را وقف تحقیق پیرامون زندگی خصوصی و سیاسی دکتر محمد مصدق کرد. او در کتاب توضیح عجیبی دارد در ارتباط با دخالتهای سازمان سیای آمریکا و دولت محمدرضا شاه پهلوی برای بیرون کردن مصدق از صحنه سیاست. استیفن کنزر، شرح میدهد که طرح و توطئه جهت بدنام کردن مصدق در ذهن ایرانیانی که او را بسیار دوست میداشتند، با همکاری آمریکا و انگلیس تا به آنجا کشیده شد که روزنامههای چاپ ایران، با کمبود مطلب هتاکی و پروندهسازی بر علیه او مواجه بودند، بطوری که انبار ذهن و قلم مزد بگیران، از تهمت زنیهای مسحجن تهی میشد. بنابر دستور و طرح، قرار بود ۸۰ درصد مطالب آن روزها “حول و حوش ۲۸ مرداد” اختصاص به مطالب چرکین، زننده و دروغین بر علیه مصدق باشد و هفتهای چند بار “سازمان سیا” مطالب را تنظیم و توسط هواپیما به دست روزنامههای ایران برساند.
وقتی اطرافیان دکتر مصدق او را ترغیب به بستن این روزنامهها و توقیف مدیران جراید مینمودند، وی همواره میگفت: «این مردم دموکراسی نداشتهاند، اجازه دهید هر چه میخواهند، بگویند».
همان مطالب که هر روز ۸۰ درصد روزنامههای ایران را پر میکرد، امروز خوراک انتشاراتی شده است که در مجموعه مقاله کتاب و گفتار بر علیه دکتر مصدق، پراکنده و تبلیغ میشود و یک جنگ زرگری را هدایت میکند.
سد بازگشت “شاهزاده رضا پهلوی” به ایران آخوند نیست که ذهن بیدار و هوشیار ملتی است که در حسرت از دست دادن مردی چون مصدق، در فکر فرو رفته است.
باند تخریب بر علیه دکتر مصدق، شعبههایش از دالاس تگزاس گرفته تا لس آنجلس و پاریس و دورترکها، فعال است. جالب اینکه هزینه گزافی که بابت این تخطئه کاریها صرف میشود، به هدر میرود، نه بازگشت دارد و نه خریدار. برای مثال، در دالاس تگزاس، ایرانیها یکی از این اراجیف نامهها را رایگان در صندوق پستیشان دریافت میکنند، متعجب از اینکه ناشر یا گردآورنده مطالب “چسب و قیچی” جهت ارسال این رایگان نامه، چگونه به آدرس شخصی آنها دست یافته است؟
باند تخریب بر علیه دکتر محمد مصدق، با سرمایهای کلان و برنامهریزی دقیق در عین حال ناشیانه - «چرا که هر چه بیشتر لجن پراکنی شود، مصدق خوش نامتر و محبوبتر، از دل تاریخ سر بلند میکند»- در حال حفر چاهی هستند که آب ندارد اما برای بعضیها نان دارد. نانی گرم و حرام برای غوغاگران تلویزیونی تا با غوغاگری و تخطی از اخلاق رسانهای، ایجاد تشنج کنند، با هوچیگری و پردهزنی، احوال پریشان خود را به نمایش بگذارد. مدام روشنفکران را محکوم کنند و مردم و ملت ایران را جماعتی مخبط و قدرناشناس قلمداد کنند که چرا دو پادشاه خدایگونه پهلوی را از ایران بیرون کردند و جشن و پایکوبی براه انداختند.
حال تا چه حد ایمان فردی در این اخلالگری رفتار نقش دارد، مورد تردید است چرا که بکرات دیده شده است این گروه مانند اعضای باند مافیا، گاه بر سر منافع، یکدیگر را در آغوش میفشارند و گاه با کلاه گذاشتن بر سر یکدیگر، همدیگر را میفریبند.
Monday, 15 October 2012
منطقه ممنوع پرواز بر فراز سوریه علیرغم ادامه مخالفت دولت آمریکا؟ - نوشته رضا تقی زاده
فرود آوردن هواپیمای مسافری ایر باس آ-320 سوریه توسط نیروی هوایی ترکیه به اتهام حمل اسلحه از مقصد روسیه به دمشق، گام بزرگی است در جهت اعمال غیر رسمی منطقه ممنوع پرواز در شمال سوریه، با وجود ادامه بی میلی آمریکا برای پیوستن به چنین طرحی.
باراک اوباما که بر اساس گمانهزنیهای انتخاباتی طی ماههای اخیر از میت رامنی رقیب جمهوریخواه خود در مسابقه برای رسیدن به کاخ سفید جلوتر بود، وارد ساختن نیروهای آمریکایی را در یک جنگ تازه خارجی به مصلحت خود نمیبیند.
قرار گرفتن گروههای افراطی مسلمان و منسوب به القاعده در «ارتش سوریه آزاد»، نیز تصویر جانشینی اسد پس از سقوط رژیم کنونی را با ابهام روبرو ساخته است.
از این لحاظ به نظر میرسید واشنگتن طی ماههای اخیر ترجیح میدهد که دست کم تا پایان انتخابات روز 6 دسامبر مسائل سوریه را در حاشیه نگاه داشته و در صورت امکان از سرعت تغییرات داخلی در آن کشور بکاهد.
اما بروز تحولات پیشبینی نشده مانند شلیک خمپاره توسط ارتش سوریه به دهکده «آقچا قلعه» ترکیه، در سوم ماه اکتبر جاری که به کشته شدن پنج ساکن روستای یاد شده انجامید، و همچنین انعکاس خارجی گسترش کشتارهای داخلی در سوریه، بخصوص در حلب، حفظ وضع موجود در آن کشور و ادامه سیاست انتظار از سوی واشنگتن را با دشواری های جدی روبرو ساخته است.
تحولات انتخاباتی
عامل دیگری که میتواند رفتارهای آمریکا در قبال سوریه را تحت تاثیر مستقیم قرار دهد، متزلزل شدن موقعیت اوباما طی 26 روز باقی مانده تا زمان اخذ رای، و پیشی گرفتن میت رامنی از وی نزد رای دهندگان آمریکایی است.
بنظر میرسد نتایج اولیه برگزاری اولین مناظره تلویزیونی انتخاباتی مابین اوباما و رامنی که طی آن رییس جمهور آمریکا از رقیب جمهوریخواه خود عقب ماند، تا حدودی سیاست خارجی ترکیه در قبال سوریه و پیگیری خط صبوری توسط دولت اردوغان را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
روز بعد از حادثه روستای آقچا قلعه، طی اقدامی تلافی جویانه ترکیه روستای تل ابیض در درون خاک سوریه را گلوله باران کرد.
مبادرت نیروی هوایی ترکیه به فرود آوردن هواپیمای مسافری سوریه به اتهام حمل مهمات از روسیه نشانه تازه ای است از خشن تر شدن سیاست دولت اردوغان در قبال سوریه و فاصله گرفتن از سیاست صبر و انتظار مورد علاقه دولت اوباما.
بر خلاف اوباما، میت رامنی از ایفای نقش فعالتر نظامی واشنگتن در سوریه پشتیبانی میکند و اعلام داشته در صورت انتخاب شدن به منصب رییس جمهوری از گروههای همسو با واشنگتن حمایت جدی به عمل خواهد آورد.
با افزایش شانس میت رامنی برای پیروزی در انتخابات ششم دسامبر آمریکا، اقدام ترکیه در جهت افزایش آمادگی نظامی در مرزهای مشترک با سوریه را میتوان به گونهای همسویی آمریکا با نقطه نظرهای نامزد جمهوری خواه تلقی کرد.
هزینههای اقتصادی
بی تردید اقدام آنکارا برای ممنوع ساختن پرواز به مقصد سوریه از فراز خاک خود، دولتهای روسیه و ایران را در ادامه کمک به دولت بشار اسد با دشواریهای تازه روبهرو میسازد.
اگرچه برای ایران مسیر هوایی عراق برای ادامه دسترسی به سوریه همچنان تا حدودی گشوده خواهد ماند، برای روسیه ترکیه مسیر انحصاری مستقیم تردد هوایی به سوریه است. از مبداء هر دو کشور ایران و روسیه و از راه آسمان ترکیه، پروازهای روزانهای به مقصد سوریه صورت میگیرد.
دو کشور ایران و روسیه علاوه بر داشتن مناسبات تجاری گسترده با ترکیه تامین کننده عمده انرژی آن کشور محسوب میشوند.
ایران بزرگترین تامین کننده نفت خام ترکیه است و روزانه در حدود 30 میلیون متر مکعب گاز نیز به آن کشور میفروشد. حجم صادرات گاز روسیه به ترکیه از سهم ایران بیشتر است. واردات کالاهای مصرفی روسیه از ترکیه چهار برابر واردات ایران از ترکیه و رقم مهمی در بیلان تجارت خارجی آن کشور است.
از این لحاظ تیره ساختن مناسبات سیاسی آنکارا با مسکو و تهران و همچنین در خطر قرار دادن امنیت انرژی و تجارت خارجی ترکیه بر سر اوضاع جاری در سوریه، نمیتواند در خط مصالح ملی دراز مدت ترکیه قرار گیرد.
در این رابطه ترکیه تا حدودی به تحولات سیاسی چند هفته آینده در آمریکا چشم دوخته و از سویی نیازهای حفظ رابطه با تهران و مسکو را متقابل تلقی میکند.
ایران و روسیه بشدت علاقمند به ادامه فروش گاز به ترکیه و حفظ مناسبات نزدیک کاری با آن کشور بشمار میروند.
قمار کوچک آنکارا
در نگاه تهران و مسکو و در شرایط متعارفی حفظ مناسبات عادی با ترکیه، بااهمیتتر از مناسبات دو کشور با سوریه و رژیم اسد است. هر دو کشور در یک جمع بندی عقلی ادامه حیات رژیم اسد را در درازمدت امکان پذیر نمیبینند، حال آنکه اهمیت مناسبات با ترکیه و حساسیت جغرافیای سیاسی آن همچنان باقی خواهد ماند.
اگرچه رسانههای دولتی ایران همچنان از سیاستهای ترکیه در قبال سوریه انتقاد میکنند و پوتین نیز سفر رسمی اعلام شده خود به ترکیه را به نشانه عصبانیت از اقدام اخیر آنکارا لغو کرده، به نظر میرسد که خشن تر شدن رفتارهای دولت اردوغان در قبال سوریه، اقدامی است حساب شده با ضریب خطر محدود در جهت منافع ملی آن کشور.
ترکیه تغییر وضع موجود سیاسی در سوریه را در گروه زمان میبیند. در صورت پیروزی رامنی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سرمایهگذاری محدود آنکارا منافع کلانی را به دنبال خواهد داشت.
در صورت پیروزی انتخاباتی اوباما نیز ترکیه امیدوار است که دولت بعدی در واشنگتن با پشت سر گذاشتن ملاحظات گذرای کنونی، به ایفای نقش جدیتر در سوریه یعنی مشارکت در تحمیل منطقه ممنوع پرواز و مسلح ساختن جدیتر مخالفان اسد تن در دهد.
قیمت سکه طلا در ایران به رکورد یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان رسید
همزمان با نشست اتحاديه اروپا برای اعلام تحريم های تازه بر ايران، روز دوشنبه قيمت طلا و ارزهای خارجی در بازار ايران افزايش يافت و نرخ سکه طلا به رکورد یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان رسید.
گزارش خبرگزاری های ايران حاکی است که با وجود کاهش نسبی قيمت جهانی طلا، در بازارهای ايران قيمت هر گرم طلای ۱۸ عيار بار ديگر از مرز ۱۳۵ هزار تومان فراتر رفت و به گزارش خبرگزاری ايسنا تا ظهر روز دوشنبه به رقم ۱۳۸ هزار و ۷۰۰ تومان رسيد.
اين بالاترين قيمت طلا در بازار ايران از زمان بروز اعتراضات در بازار تهران در دو هفته پیش است.
اين خبرگزاری قيمت سکه را يک ميليون و ۳۹۰ هزار تومان گزارش کرده که نسبت به نرخ روز يکشنبه ۴۰ هزار تومان افزايش قيمت نشان می دهد.
وب سايت «خبر آنلاين» نيز در گزارشی از بازار تهران نوشته که روز دوشنبه سکه در برخی معاملات تا قيمت يک ميليون و ۴۱۰ هزار تومان هم معامله شده است که بالاترين نرخ مبادله شده سکه در تاریخ معاملات در ایران محسوب می شود.
اين وب سايت، علت افزايش قيمت های روز دوشنبه را «حرکت بازار طلا و سکه برای تطابق قيمت ها با نرخ آزاد دلار» نوشته است.
قيمت دلار در بازار تهران در شرايطی که بار ديگر وب سايت های اطلاع رسانی قيمت ارز در ايران از ارائه قيمت خودداری می کنند، بالای ۳۵۰۰ تومان گزارش شده است.
وب سايت اقتصادی «شاخص آنلاين» نوشته که دلار در بازار آزاد ۳۵۰۰ تومان معامله می شود و خبرگزاری ايسنا نيز قيمت دلار را در این بازار ۳۵۵۰ تومان گزارش داده است.
صبح روز دوشنبه بانک مرکزی ایران نرخ دلار را در مرکز مبادلات ارزی را يک تومان افزايش داد و به ۲۵۴۶ تومان رساند.
همچنين صمد کريمی سخنگوی اين مرکز خبر داد که از روز دوشنبه اختصاص ارز به قيمت مبادلاتی به کالاهای اولويت هفتم در اين مرکز آغاز شده است.
اولويت هفتم شامل کالاهايی همچون توتون و تنباکو خام، مرکب چاپ و تحرير، ماشين های حساب و دستگاه صوتی و تصويری است.
در تحولی ديگر، حميد صافدل، ریيس سازمان توسعه تجارت ايران خبر داد که کالاهای اولويت نهم و دهم به طور رسمی از فهرست دريافت ارز مبادلاتی حذف شده اند.
کالاهای اولويت نهم و دهم شامل کالاهای لوکس می شود که در روزهای اخير موضوع واردات اين کالاها در ماه های گذشته با نرخ مرجع باعث بروز انتقادهايی به مسولان اقتصادی کشور شده است.
مهدی غضنفری، وزير صنعت، معدن و تجارت، به تازگی با انتقاد از واردات کالاهای غيرضروری به کشور، گفته است که کالاهای اولويت های نهم و دهم، ۱۲ ميليارد دلار از واردات کشور را تشکيل می دهند.
وضعیت ریال ایران در بازار دوبی
گزارش سام هدی، خبرنگار رادیو فردا از دوبی، حاکی است که روز دوشنبه بيشتر صرافی های ايرانی این امیرنشین مايل به اعلام نرخ «درهم» نبودند و مشتريان خود را در انتظار نگه می داشتند.
يک صرافی هم در آخر وقت روز کاری دوشنبه نرخ درهم امارات را ۹۲۵ تومان اعلام کرد، که معادل هر دلار ۳۴۰۰ تومان است. اين در حالی است که روز گذشته درهم امارات در دوبی ۸۹۰ تومان معامله شده بود.
به گفته يک صراف، عدم اعلام نرخ درهم نشان از احتمال افزايش قيمت آن نسبت به ريال ايران دارد و روز دوشنبه درهم کمی وارد بازار دوبی شد.
روز يکشنبه پس از مدتها نبود قيمت دلار در بازار تهران، صرافی های اين شهر نرخ دلار را در تابلوهای خود نصب کردند ولی به گفته يک صراف ايرانی مقيم دوبی با وجود اعلام قيمت دلار در تهران، خريد و فروش چندانی گزارش نشده است.
درهم مورد معامله در صرافی های دوبی از سوی دو بانک ملی و صادرات شعبه این امیرنشین تامين می شود، و کمبود شديد درهم در روز دوشنبه حکايت از توزبع نشدن ارز از سوی اين دو بانک ايرانی دارد.
شرکت « یوتلست» ، پخش شبکه های رادیو و تلویزیونی ایران را بر روی ماهواره هاتبرد قطع کرد
شرکت ماهوارهای فرانسوی يوتلست، از روز دوشنبه، پخش ۱۹ شبکۀ تلويزيونی و راديويی جمهوری اسلامی ايران را بر روی ماهواره هاتبرد قطع کرد.
خانم « ونسا اوکانر» ، سخنگوی شرکت یوتل ست به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفت: در جهت تحریم های اتحادیه اروپا، و با توافق با شرکت « آرکیوا» سرویس دهندۀ پخش ماهواره ای، پخش شبکه های جمهوری اسلامی ایران بر روی ماهواره هاتبرد از روز دوشنبه قطع شد.
شبکههای پرس تیوی، العالم، سحر ِ ۱ و ۲، الکوثر، جام جم ِ ۱ و ۲، شبکه خبر و تلويزيون قرآن از جمله شبکههای تلويزيونی ايران هستند که پخش آنها بر روی ماهواره هاتبرد متوقف شده است
Sunday, 14 October 2012
دولت از فروش آزاد ارز ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشتهاست
غلامرضا اسداللهی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، روز یکشنبه- 23 مهرماه- در گفت و گو با خبرگزاری فارس، از تهیه و تدوین طرحی دوفوریتی، خبر داده است که براساس آن، طراحان طرح، به دنبال آن هستند تا تکلیف مازاد درآمد دولت از محل مابهالتفاوت فروش ارز مرجع به نرخ آزاد را مشخص کنند.
به گفته نمایندگان تهیه کننده این طرح، مابهالتفاوت مورد اشاره آنها، ۲۰ هزار میلیاردتومان است.
نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز روز یکشنبه در تذکری آیین نامهای تاکید کرد: «بايد مشخص شود که مابه التفاوت قيمت یکهزار و ۲۲۶ تومانی تا سه هزار تومانی ارز به جيب چه کسانی میرود؟»
اين نماينده مجلس، روز چهارشنبه گذشته -۱۹مهرماه- از مسوولان امنيتی خواسته بود که مشخص کنند رانت مابهالتفاوت فروش ارز به نرخ مرجع در بازار آزاد به جيب چه کسانی رفته است؟
پيش از نادر قاضی زاده، جلال يحيی زاده، يکی ديگر از نمايندگان مجلس شورای اسلامی، در گفتو گو با خبرگزاری مهر، از رانتی ۲۰ هزار ميليارد تومانی خبر داده بود که در چهار ماه و نيم نخست امسال از محل اختصاص يافتن ۱۷ تا ۲۵ ميليارد دلار ارز به نرخ مرجع، در اختيار افرادی قرار گرفته که اين نماينده عضو کميسيون اقتصادی مجلس آنها را «مفسدان اقتصادی» معرفی کرده است.
به گفته نادر قاضیپور، نماينده اروميه در مجلس، روز ۱۹مهرماه، «محمدرضا باهنر، نايب رييس مجلس شورای اسلامی، دوبار از نماينده دولت سوال کرد که چه ميزان ارز فروختهاند اما ايشان جوابی نداد.»
این پرسش های بی پاسخ نمایندگان مجلس، عدهای از آنان را بر آن داشته تا با تدوین طرحی، تکلیف درآمد مازاد دولت از مابهالتفاوت فروش ارز مرجع به قیمت بازار آزاد ارز را روشن کنند.
به گفته غلامرضا اسداللهی، نماینده عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، «در قانون بودجه يک نرخ برای ارز به عنوان مبنا شناخته شده و آن به صورت شناور مديريت شده است و غير از اين، نرخ ديگری برای ارز تعيين نشده است.»
این نماینده مجلس به خبرگزاری فارس گفته است: «اگر دولت از محل مابهالتفاوت نرخ ارز به دست میآورد بايد وارد خزانه کرده و براساس قانون از آن برداشت کند.»
آقای اسدالهی تصریح کرده است: «نمایندگان مجلس نگران هستند، این ۲۰ هزارمیلیارد تومان درآمد ناشی از محل مابهالتفاوت نرخ ارز، صرف پروژه های مهر ماندگار شود.»
پروژههای مهر ماندگار به پروژه های ناتمامی و زمینماندهای اطلاق میشود که دولت دهم، قصد دارد با توجه ویژه به آنها، تا پایان دوره فعالیت خود، این پروژهها را نهایی کند.
گذشته از اين رانت ۲۰ هزار ميليارد تومانی که نمايندگان مجلس خواستار روشن شدن تکليف آن هستند، مهدی غضنفری، وزير صنعت، معدن و تجارت به ايجاد رانت در اتاق ارزی اعتراف کرده است.
به گزارش خبرگزاری کار ايران، ايلنا، وزير صنعت، معدن و تجارت گفته که «براساس اولويتهای نعريفشده به گروههای اقلام اساسی و دارو ارز مرجع برای واردات داده شده، اما متاسفانه برخی واردکنندگان از اين رانت سوءاستفاده کرده و کالا را با دلار سه هزار تومانی به مردم فروختهاند.»
آقای غضنفری نامی از متخلفان نبرده اما به گفته او، «اطلاعات اين دسته از متخلفان در پورتال ارزی موجود است و سازمان حمايت از مصرفکنندگان و توليدکنندگان، براساس اين اطلاعات با اين افراد برخورد تندی خواهدکرد.»
مرکز مبادلات ارزی يا اتاق ارزی ايران، مرکزی است که بانک مرکزی پس از بالاگرفتن نوسانات ارزی در بازار به قصد کنترل بازار و اختصاص ارز به کالاهای دارای اولويت سه تا پنج، روز سوم مهرماه راه اندازی کرد.
نرخ دلار در اين بازار با استفاده از ميانگين قيمت در بازار آزاد ارز روز گذشته و تقاضاهای موجود، دو درصد پايينتر از قيمت بازار آزاد تعيين می شود.
اين بازار پس از آن راه اندازی شد که بحث بر سر راه اندازی بورس ارز بالاگرفته بود و بخش خصوصی از جمله اعضای اتاق بازرگانی، صنايع و معادن ايران با راه اندازی بورس ارز مخالفت کردند.
همان زمان محمود بهمنی، رييس کل بانک مرکزی از راه اندازی حتمی بورس ارز در آينده ای نزديک خبردادهبود.
خبری که خبرگزاری مهر روز يکشنبه - ۲۳مهرماه سال۹۱- بار ديگر بر آن تاکيد کرده و به نقل از محمود بهمنی، رييس کل بانک مرکزی راه اندازی بورس ارز، در آبان ماه سال ۹۱ را وعده داده است.
Saturday, 13 October 2012
محکومیت محمد توسلی به ۱۱ سال زندان
میزان خبر - مهندس محمد توسلی در پی محاکمه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۱۱ سال حبس تعزیری پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد.
این فعال سیاسی ماه گذشته در دادگاه بدوی حاضر به دفاع از خود نشد و پرونده خود را فاقد وجاهت قانونی و حقوقی دانست که توسط نیروهای امنیتی تنظیم شده و نتیجه آن از پیش معلوم است.
مهندس توسلی در لایحه اعتراضی خود عنوان کرد؛ اظهارنظر در مورد محتویات پرونده برخلاف تعهدش نسبت به "پاسداری از اصول و آرمانهای اصیل انقلاب و منافع و مصالح ملی" است و افزود: "اظهار نظر در خصوص مطالب پروندهای که وجاهت قانونی و حقوقی ندارد و ارادهای امنیتی آنرا تنظیم کرده و نتیجه آن از پیش مشخص گردیده است را به مصلحت نمیدانم و وکلای بنده نیز دفاعی نخواهند داشت."
این فعال سیاسی در ۲۵ اردیبهشت سال ۹۱ پس از هفت ماه نگهداری در سلولهای بند امنیتی ۲۰۹ با عنوان مرخصی آزاد شد.
او در سال ۱۳۸۰ نیز، در بازداشتهای دسته جمعی نیروهای ملی مذهبی و اعضای نهضت آزادی ۱۱ ماه در سلول انفرادی زندان ۵۹ سپاه زندانی بود و به ۹ سال زندان محکوم شد.
همچنین فرید طاهری، داماد و دو دختر مهندس توسلی سارا و لیلا توسلی جزو بازداشت شدگان و محکومان دادگاه انقلاب سال ۸۸ هستند که هم اینک فرید طاهری حکم ۳ سال خود را در زندان اوین بند ۳۵۰ می گذراند.
تسلیت حزب ملت ایران بمناسبت درگذشت همسر آقای حسین شاه حسینی
بااندوه فراوان درگذشت همسرارجمند آقای حسین شاه حسینی یار دیرین نهضت ملی ایران وهمراه
همیشگی مبارزان راه آزادی میهن را به ایشان وفرزندان برومندشان دل آرامی وتسلیت گفته برای بازماندگان شکیبایی وتندرستی آرزومندیم.
حزب ملت ایران
تهران۱۶مهر ماه ۱۳۹۱خورشیدی
جبهه ملی ایران در خارج از کشور مصیبت وارده به جناب اقای شاه حسینی و بازماندگان تسلیت میگوید
Friday, 12 October 2012
بيش از ۱۰۰ سرباز ارتش سوريه در دو روز کشته شدند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان ديدهبان حقوق بشر در سوريه اعلام کرد، امروز ۱۲ اکتبر (۲۱ مهر) در حمله به يک پايگاه نظامی در استان جنوبی درعا ۱۴ سرباز کشته شدند.
ارتش سوريه همچنين روز گذشته نيز ۹۲ تن از نيروهای خود را از دست داد که اين بيشترين تلفات روزانه ارتش در طول ۱۹ ماه قيام عليه حکومت بشار اسد محسوب میشود.
يک مقام پزشکی در ارتش سوريه به خبرگزاری فرانسه گفت، ارتش بهطور متوسط روزانه ۲۰ تن و در مجموع ۱۰ هزار تن از سربازان خود را در اين نبرد از دست داده است. تعداد زخمیهای نيز چيزی در همين حدود است.
همين منبع در ماه اوت گزارش داده بود که تعداد کشتهشدگان بيش از هشت هزار تن است.
روز گذشته نه تنها برای ارتش بلکه برای تمام طرفهای درگير و مردم سوريه يکی از خونينترين روزها در طول اين نبرد بوده است
اما روز گذشته (پنجشنبه) نه تنها برای ارتش بلکه برای تمام طرفهای درگير و مردم سوريه يکی از خونينترين روزها در طول اين نبرد بوده است.
سازمان ديدهبان حقوق بشر در سوريه که در بريتانيا مستقر است گزارش داد روز گذشته دستکم ۲۴۰ تن کشته شدند که ۹۲ تن از آنان سربازان ارتش، ۶۷ تن از آنان شورشيان مسلح و ۸۱ تن نيز شهروندان معمولی بودند.
بر اساس اين گزارش، ۳۶ تن از نيروهای ارتش روز گذشته تنها در استان ادلب کشته شدهاند، منطقهای که در طول سه ماه گذشته شاهد نبردهای سنگينی بوده است.
در جريان خشونتهای امروز (جمعه) نيز هواپيماهای جنگی حکومت سوريه دو ساختمان را در شهرک معارت النعمان استان ادلب هدف قرار دادند.
يکی از گزارشگران خبرگزاری فرانسه گزارش داد، شورشيان با به دست گرفتن کنترل يک بزرگراه کنار شهرک معارت النعمان مسيری را که دمشق و حلب را به يکديگر وصل میکند، مسدود کردهاند.
فياض عبدالهادی، سخنگوی شورشيان گفت، تنها در سه روز گذشته در شهرک معارت النعمان ۳۰۰ تن کشته شدهاند.
در همين حال گزارش میشود تظاهرات ضدحکومتی نيز امروز پس از برگزاری نماز جمعه در سراسر سوريه برگزار شده است.
نهادهای حقوق بشر میگويند در جريان نبرد ۱۹ ماهه سوريه بيش از ۳۲ هزار تن در اين کشور جان خود را از دست دادهاند.
Thursday, 11 October 2012
هواپیمای بیسرنشین سرنگونشده ساخت ایران بود
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان گفته است که هواپیمای بدون سرنشینی که هفته گذشته در اسرائیل سرنگون شده، ساخت ایران بوده و روی "پایگاه های حساس" اسرائیل پرواز کرده است.
آقای نصرالله در گفت و گو با شبکه تلویزیونی لبنانی المنار گفت که حزب الله لبنان مسئول ارسال این هواپیمای بدون سرنشین به درون آسمان اسرائیل بوده است.
ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد یک هواپیمای بدون سرنشین را که از سمت دریای مدیترانه وارد آسمان اسرائیل شده بود، سرنگون کرده است.
خبرنگاران می گویند که تاکید حسن نصرالله بر "پایگاه های حساس" ظاهرا اشاره ای است به رآکتور هسته ای دیمونا در اسرائیل.
حسن نصرالله با اشاره به هواپیمای بدون سرنشین دیگری که حزب الله در جنگ با اسرائیل در سال ۲۰۰۶ استفاده کرد، افزود: "این اولین بار نبود و آخرین بار هم نخواهد بود. ما می توانیم به تمام مناطق [اسرائیل] دسترسی داشته باشیم."
آقای نصرالله همچنین در سخنان تلویزیونی روز پنجشنبه ۱۱ اکتبر (۲۰ مهر) گفت که حزب الله نخستین گروه مقاومت در تاریخ است که چنین تجهیزات پیشرفته ای در اختیار دارد."
همزمان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم گفته که این کشور در حفاظت از مرزهایش مصمم است.
آقای نتانیاهو که از مناطق مرزی اسرائیل و مصر بازدید می کرد گفت: "همانطور که هفته گذشته اقدام کردیم، ازاین پس هم با جدیت تمام در برابر هرگونه تهدیدی حاضر خواهیم شد."
بنابر ادعای آقای نصرالله "هواپیمای بدون سرنشین ساخت ایران" ابتدا کیلومترها بر فراز دریای مدیترانه پرواز کرده و سپس از نواحی جنوبی اسرائیل وارد این کشور شده است.
دولت اسرائیل هم همزمان با انتشار نقشه مسیر این هواپیما اعلام کرده بود که پس از ردیابی و پیش از مورد هدف قرار دادن آن، یک جنگنده اسرائیلی در کنار این هواپیمای بدون سرنشین پرواز کرده بود.
خبر سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین در حالی منتشر می شود که اخبار مربوط به شدت گرفتن اختلاف ها میان کشورهای غربی و ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور در هفته های گذشته افزایش یافته است.
با این حال، روز دوشنبه ۱۷ مهر، جمال الدین آبرومند، معاون هماهنگ کننده فرمانده سپاه پاسداران ایران در واکنش به سرنگونی این هواپیما توسط اسرائیل و انتشار گزارشهایی مبنی بر احتمال "ایرانی بودن این هواپیما" گفته بود که این گزارشها ممکن است "عملیات روانی" اسرائیل باشد
Wednesday, 10 October 2012
تعداد اعدام در ایران رو بافزایش است
خبرگزاری هرانا – بر اساس گزارش نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران از دهم اکتبر سال ۲۰۱۱ تا به امروز ۴۸۸ نفر که تحت اتهامهای مختلف از سوی دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بودند در زندانهای مختلف کشور و یا در ملاء عام اعدام شدند و در طی همین بازه زمانی دستگاه قضایی ۳۳۳ تن دیگر را به اعدام محکوم کرده است.
طبق این گزارش ۱۲% اجرای احکام اعدام (۵۷ تن) در انظار عمومی انجام پذیرفته که نسب به سال گذشته ۱۹% افزایش داشته است و در بررسی کلی آمار اجرای حکم اعدام، نسبت به سال گذشته ۱% افزایش مشاهده میشود.
نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ضمن تاکید بر ناقص بودن گزارش آماری فوق اعلام داشته است که به دلیل عدم اجازه دولت ایران به فعالیت آزاد رسانهها و فعالان حقوق بشری آمار دقیقی از اجرا و صدور حکم اعدام در ایران در دست نیست و گزارش مذکور تنها شامل مجموع گزارشاتی است که رسانههای دولتی آنرا اعلام کرده و یا با تلاش مدافعان حقوق بشری به صورت غیر رسمی اعلام شده است.
این نهاد بر همین اساس مجموع گزارشات منتشر شده در طی سال گذشته در خصوص صدور و اجرای حکم اعدام را ۲۸۹ گزارش اعلام و آورده است:"۴۰% اجرای احکام اعدام توسط نهادهای غیر انتفاعی و حقوق بشری اعلام شده است و رسانههای دولتی ۶۰% اجرای حکم متهمان را اعلام کردهاند." به عبارت دیگر ۴۰% احکام اعدام در ایران مخفیانه اجرا شده است.
بر اساس همین گزارش ۳۰% صدور و اجرای احکام اعدام در استان تهران گزارش شده است و استان فارس با ۷%، آذربایجان غربی، اصفهان و استان البرز هر یک با ۵% در ردههای بعدی قرار دارند.
در ادامه این گزارش آمده است: "رسانههای دولتی تنها هویت ۱۲% اعدام شدگان را افشا نموده است و در اکثر گزارشات دولتی از جنسیت و هویت کامل اعدام شدگان اطلاعی در دست نیست اما با این حال بر اساس گزارشات منتشر شده ۸ زن در طی سال گذشته اعدام شدند."
در پایان این گزارش و در بخش صدور و اجرای حکم اعدام بر اساس تفکیک اتهامات آمده است ۳۳% محکومین به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر ۳۱% از ایشان به اتهام قتل، ۱۳% به اتهام تجاوز و ۸% به اتهام محاربه به اعدام محکوم شدند.
بان کی مون: مجازات اعدام را در ايران متوقف کنيد
بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل، از مسئولان جمهوری اسلامی خواست اجرای مجازات اعدام را به حالت تعليق درآورند، قانون مجازات اسلامی و قوانين مربوط به نوجوانان را با موازين جهانی حقوق بشر سازگار کنند و مجازاتهای منع شده در حقوق بينالملل را کنار بگذارند.
جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران در گزارشی که روز گذشته سهشنبه ۱۸ مهرماه منتشر شد بخشهای ديگری از گزارش بان کی مون، دبير کل سازمان ملل در تاريخ پنجم اکتبر (۱۴ مهرماه) را منتشر کرد.
پيش از اين بخشهايی از گزارش دبيرکل سازمان ملل در رابطه با تأثيرات تحريمهای جهانی بر جامعه ايران منتشر شده بود که در آن بان کی مون گفته بود تحريمها "به فعاليتهای بشردوستانه در ايران آسيب رسانده است" و "باعث افزايش تورم، افزايش نرخ بيکاری، افزايش هزينههای انرژی و کمبود امکانات پزشکی شده است."
در بخش بزرگ ديگری از اين گزارش ۱۹ صفحهای که توسط جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران منتشر شده بان کی مون به وضعيت حقوق بشر در ايران پرداخته است.
در مقدمه اين گزارش آمده است که پس از گزارش آخر دبيرکل سازمان ملل به شورای حقوق بشر در ماه مارس سال ميلادی جاری، نقض حقوق بشر در ايران ادامه داشته است.
وی همچون گزارش پيشين خود از اجرای مجازات اعدام برای جرائمی که در حقوق بينالمللی در رديف مهمترين جرايم ـ بهويژه جرايم مربوط به قاچاق مواد مخدرـ به شمار نمیروند، انتقاد کرده و از اعدام بيش از ۶۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ و بيش از ۲۰۰ نفر در نيمه نخست سال ۲۰۱۲؛ اعدام دستکم ۴۰ نفر در سال ۲۰۱۱ و ۳۰ نفر در نيمه اول ۲۰۱۲ در انظار عمومی با حضور کودکان؛ خبر داده است.
دبيرکل سازمان ملل ضمن دعوت از جمهوری اسلامی برای دادن اجازه ورود به گزارشگران و کارشناسان حقوق بشر به ايران از مسئولان اين کشور خواسته است قانون مجازات اسلامی و قوانين مربوط به نوجوانان را با موازين بينالمللی حقوق بشر سازگار کنند؛ مجازاتهای منعشده در حقوق بينالملل را کنار بگذارند؛ و تا آن زمان اجرای مجازات اعدام را به حالت تعليق درآورند
بهگفته بان کی مون قانون جديد مجازات اسلامی که هنوز برای اجرا ابلاغ نشده مجازات اعدام برای محاربه، فساد روی زمين، قاچاق مواد مخدر، تجاوز، قصاص و بعضی جرايم مستوجبِ حدود را حفظ کرده و امکان صدور مجازات سنگسار به اختيار قاضی بر اساس قانون شرع يا فتوا را باز گذاشته و سن مسئوليت کيفری کودکان را تغيير نداده است.
دبيرکل سازمان ملل به بازداشتهای طولانی، انفرادی و در انزوای کامل، مرگ زندانيان قومی در زير شکنجه، محکوميت به کور کردن چشم، اجرای مجازاتهای بدنی مثل شلاق بهويژه در انظار عمومی؛ نقض حقوق زنان از جمله تفکيک جنسی در دانشگاهها؛ کاهش يا قطع پذيرش زنان در تعدادی از رشتههای دانشگاهی؛ الزام به دريافت اجازه از پدر يا شوهر برای تحصيل در شهرهای ديگر؛ پيگرد و سرکوب فعالان زن و ايرادهای قانون حمايت از خانواده که در دست تصويب است نيز اشاره کرده است.
تبعيض عليه اقليتهای دينی، تبعيض عليه جوامع قومی، اعدام تعدادی از فعالان عرب ايرانی به اتهام محاربه؛ ممنوعيت پناهندگان افغانستانی از دسترسی به آموزش در ۲۰ رشته؛ محروميت کودکان پناهندگان افغان از دريافت شناسنامه؛ ممنوعيت حضور افغانها در پارکهای عمومی و حتی سکونت در بعضی شهرها؛ از ديگر مواردی است که بان کی مون به آنها پرداخته است.
دبيرکل سازمان ملل در بخش ديگری از گزارش خود به انتخابات در ايران نيز اشاره کرده و نگرانی خود را از رد صلاحيت نامزدهای شرکت در انتخابات و اختيارات گسترده شورای نگهبان برای رد صلاحيت آنها و همچنين دخالت سپاه پاسداران در انتخابات؛ ابراز داشته است.
ادامه حبس ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران؛ لغو پروانه احزاب سياسی و ممنوعيت گردهمايی گروههای سياسی؛ دستگيری روزنامهنگاران، سينماگران و کارکنان رسانهها پس از انتخابات سال ۱۳۸۸؛ فشارها و محدوديتها عليه ناشران؛ سرکوب، دستگيری و شکنجه مدافعان حقوق بشر و دستگيری، محکوميت و زندانی شدن فعالان کارگری از جمله موارد ديگر ذکر شده در گزارش دبير کل سازمان ملل است.
در مورد حقوق اقليتهای قومی يا ملی در ايران نيز بان کی مون از نابرابریها در زمينه حقوق اقتصادی و اجتماعی، همچون آموزش، بهداشت، اميد به زندگی، فقر و غيره گفته است.
دبيرکل سازمان ملل متحد در پايان ضمن دعوت از جمهوری اسلامی برای دادن اجازه ورود به گزارشگران و کارشناسان حقوق بشر به ايران از مسئولان اين کشور خواسته است قانون مجازات اسلامی و قوانين مربوط به نوجوانان را با موازين بينالمللی حقوق بشر سازگار کنند؛ مجازاتهای منعشده در حقوق بينالملل را کنار بگذارند؛ و تا آن زمان اجرای مجازات اعدام را به حالت تعليق درآورند.
Tuesday, 9 October 2012
تبریك به مدافع حقوق بشر، عبدالفتاح سلطانی
دوست و هم بندی عزیز، عبدالفتاح سلطانی جایزه اتحادیهی کانونهای بینالمللی وکلای دادگستری، را در ۱۴ مهر۱۳۹۱دریافت كرده است. به نظر ما كه شاهد روحیهی عالی و تلاش این حقوقدان برجسته، حتا در این بند و زندان بودهایم، این جایزه در واقع حداقل قدردانی است كه میتوان از ایشان به عمل آورد. سلطانی جایزهی واقعی خود را از قلب و روح همهی آزادی خواهان ایران، مدت ها پیش دریافت كرده است.
ما شاهدیم كه سلطانی لحظهای را در دادن مشاورهی حقوقی به گرفتار آمدگان و تشویق همگان به رعایت قانون و حقوق انسانی از دست نداده است. اعطای جایزه به او در واقع احترام به همهی آزادیخواهان و فعالان حقوق بشر است.
ما كسب این جایزه را به این همبندی ، دوست، وكیل و مشاور خود تبریك میگوییم و برای او آرزوی سلامت و توفیق در ارایهی خدمات بیشتر در سطح ایران و جهان داریم.
فریبرز رییسدانا، محمد سیفزاده، مصطفی نیلی، مهدی خدایی، منصور نقیپور
"تسلیحات سعودی" در دست مخالفان مسلح سوریه
بی بی سی فارسی ـ بی بی سی شواهدی به دست آورده که نشان می دهد تسلیحاتی که برای مصرف ارتش عربستان سعودی ارسال شده بودند، به مخالفان مسلح دولت سوریه منتقل شده اند.
در یک پایگاه مخالفان مسلح سوریه، سه صندوق حاوی تسلیحات مشاهده شده که بر اساس برچسب رویشان، به سفارش ارتش عربستان سعودی ارسال شده اند.
اینکه این سه جعبه چطور به شهر حلب رسیده اند مشخص نیست و به خبرنگار بی بی سی نیز اجازه داده نشده که داخل جعبه ها را ببیند. عربستان سعودی نیز از اظهار نظر در خصوص این موضوع خودداری کرده است.
دستهای پنهان
صندوقهای تسلیحاتی که در مسجدی در حلب دیده شده اند، محصول یک شرکت تسلیحاتی اوکراینی به نام Dastan هستند که در حوزه تسلیحات دریایی و موشکی تولید دارد.
هر چند از محتوای این جعبه ها اطلاعی در دست نیست، اما ایان پانل، خبرنگار بی بی سی در حلب می گوید، این جعبه ها نشان می دهد افرادی در کشورهای حوزه خلیج فارس فعالانه می کوشند با کمک به مخالفان مسلح سوریه، دولت بشار اسد را ساقط کنند.
فرانک گاردنر، گزارشگر امنیتی بی بی سی می گوید عربستان سعودی معمولا ترجیح می دهد اهداف خارجی خود را بدون سر و صدا و پشت صحنه پیش ببرد. او می افزاید کشف این محموله تسلیحاتی در مسجدی در سوریه می تواند توجه ناخوانده زیادی به سوی فعالیتهای آنها جلب کند.
در خفا، منابع نزدیک به مخالفان دولت سوریه در گفتگو با بی بی سی تائید کرده اند که از عربستان سعودی و قطر کمک دریافت می کنند.
ادامه درگیریها
در تحولی جداگانه، صدای یک انفجار بزرگ در یکی از مناطق حومه دمشق شنیده شده است.
یک سازمان نزدیک به مخالفان دولت سوریه می گوید هدف این انفجار، آژانس اطلاعاتی نیروی هوایی سوریه بوده است. هنوز هیچ گزارشی از تلفات و خسارات احتمالی این انفجار مخابره نشده اما گزارشها از ادامه درگیری در محل انفجار خبر می دهند.
در همین حال، در پی شش روز تبادل آتش مرزی، ترکیه خواستار "اقدام بین المللی" علیه سوریه شده است. ترکیه روز دوشنبه بعد از فرود یک گلوله خمپاره در داخل خاک خودش، اقدام به شلیک متقابل به سوریه کرد. به گزارش خبرگزاری نیمه رسمی آناتولیای ترکیه، این تبادل آتش تلفاتی بر جای نگذاشته است.
در داخل سوریه، درگیریها در اطراف شهر حمص شدت یافته اند. بعد از چهار روز گلوله باران مناطق تحت کنترل مخالفان مسلح، نظامیان سوریه پیشروی خود را به داخل شهر آغاز کرده اند.
یک فرمانده ارتش سوریه به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته "ارتش در تلاش است تا آخرین مناطق تحت کنترل شورشیان را پاکسازی کند."
Monday, 8 October 2012
از بنیاد پژوهش های فرهنگی ایران: پس روی داریوش از سرزمین سکاها
دانش به این کهکورش بزرگ در جنگ با سکاها کشته شد، روشن نیست که داریوش چرا به دنیای سکاها لشگر کشی کرد.سرزمین سکاها مرز و بوم نداشت.آنچه که در شمال کوه های قفقاز بود در آسیا، آنچه در شمال دریای سیاه بود در آسیا و اروپا، و آنچه در شمال رودخانه دانوب بود سرزمین سکاها شناخته می شد. خود سکا ها مردمی بودند که در گروه های کوچکننده خاندانی زندگی می کردند. نه شهر داشتند و نه روستا. در این سرزمین پهناور چیزی نداشتند که بدرد داریوش و فرمانروائی اش بخورد.کورش این دست اندازی را کرده بود و در جنگ کشته شده بود.برادر داریوش که نامش آرتوبان Artabanusبود با این برنامه هم آهنگ نبود.افزون بر این که بسیار دور بود و پُرگزند، سرزمین بود بی ارزش و بی بار.داریوش نادان نبود، چرا به این لغزش تن در داد؟
در باره ساختار گروهی سکاها انگشت نمایی به آمیزش آن ها با آمازُن ها شده است.آمازُن به گروه زنانی گفته می شود یا می شده کهرفتار مردانه داشتند و در کارزار و کارکرد از مردان نیرومند تر بودند، و برتر از این ها، راه و رسم فرمانردی شان زنسالاری بوده و هست.
چکیده سرگذشت لشگر کشی داریوش به سرزمین سکاها چنین است. در شورای رزم آوران در این باره سخن گفته شد و با این که برادر داریوش هم آهنگ نبود، آهنگ کردند که باید در شمال کشور گشایی کنند.فرمان فرستاده شد که در کناره های در یای میان کشوران ناوچه های برگزیده ای ساخته شوند که هم برای بردن سربازان از تنگه بسفر بکار برده شوند و هم برای گذر سپاهیان از رود دانوب با آن ها پل ساخته شود.شمار این ناوچه ها ششصد ناو بود که یک فرمانده یونانی بنام ماردُکلِس Mardoclesمی بایست می ساخت.
در این لشگرکشی داریوش هرگز نتوانست با دشمن در دشت آزاد و بازی روبرو شود و کارزار کند.دشمن داریوش و توانش را می شناخت.کوشید که خاندان های گوناگون سکا را با هم یکپارچه کند ولی کامروا نشد.در هوده به کارهائی دست زد که امروزه بنام چنگ های چریکی و یا پارتیزانی شناخته می شوند. این فوت و فند ها(تاکتیک ها) در آن زمان نو آوری شدند و در جنگ های ناپلئونی سووُرُف از آن بهره برداری کرد، شاه عباس بزرگ در برابر آرتش عثمانی بکار برد، و در جنگ جهانی دوم ژوکُف در برابر آرتش آلمان بکار برد. این گونه جنگ ها کوبش های فرسودگی آور هستند که بدون از دست دادن سربازان زیاد دشمن را فرسوده می کنند.
از سوی ایران نیز دست آورد های چشمگیری بدست آمد.پرارزش تیرین دست آورد نوآوری پل های شناور و ناوچه های سربازبری بود که پس از آن هم نادر شاه در لشگرکشی به هندوستان از آن بهره برداری کرد و هم در جنگ های اروپائی از آن ها بهره برداری شد.رفتار دیگری که داریوش نو آوری کرد خالی کردن میدان جنگ بود در تاریکی شب که دشمن نتواند به آن ها آسیبی وارد کند.
یک رفتار دیگر داریوش که در استوار ساختن نیروی فرمانروائی خود نوآوری کرد این بود که پدری که هر سه فرزند پسرش را به سربازی برده بودند از داریوش بار خواست، بار گرفت، و از داریوش خواست که دست کم یک فرزندش را برایش بجای بگذارد.داریوش خواست او را پذبرفت و فرمان داد که هر سه فرزند پسرش را بکشند و بدن هایشان را به پدر بسپارند.
شمار سربازانی را که داریوش به سرزمین سکا ها برده بود هفتاد هزار گزارش شده است.برنامه اش این بود که از سراسر آسیای کوچک بگذرد، در هر ایستگاهی برگی بسازد و بر آن گزارش کار را بنگارد، در کناره دریای میان کشوران ناوچه ها را بدست آورد، کارآئی آن ها را بررسی کند، هفتاد هزار (۷۰,۰۰۰)سپاهیان را با ناوچه ها از تنگه بُسفُر بگزراند، ناوچه ها را از دریای سیاه به رود دانوب برسانند و از دانوب به مکان پُل برسند و با آن ها پُل شناور را درست کنند، سپاهیان را از پُل بگذراند، با سکا ها بجنگد، آن ها را فرمانبردار خود سازد، در درازای دو ماه به پُل برگردد و با سپاهیانش به ایران باز گردد. همه برنامه کاربرد داشت بجز شکست سکاها.
با اینکه داریوش از این لشگر کشی سرزمین نوینی بزیر فرمان نیاورد، ولی نو آوری های آرتشی و کشور داری اش بسیار چشمگیر بودند.در بیشتر گاه نامه های ارتشی کشور ها این دست آورد ها نگاشته شده اند.داریوش در زمان جنگ آوری خود از هر میدانی که می گذشت بُرگی(بُرجی) بنا می کرد و سنگ نبشته ای بجای می گذاشت که آیندگاه از کردارش آگاهی یابند. پس از او، یونانی ها نیز همین کار را کردند، ولی بجای بُرگ و سنگ نگاره، گاه نگارانی با خود می بردند که همه کار ها و کردار ها را می نگاشتند.بزرگترین و پرآوازه ترین آن ها گزِنُفُن بود.
در آمریکای امروزی سازمانی هست که کارش کاوش در رویدادهای شناخته شده جهان است. این سازمان سرنوشت سازترین جنگ های جهانی را کاوش می کند، از آن بازی های ارتشی درست می کند، و سالی هشت بار دست آورد ها را چاپ و پخش می کند.چشمگیر این است که با همه آگاهی که در دست هست و بازیکنان امروزی جنگ را دو باره می جنگند، ولی بیشتر جنگ های بازی شده به همان هوده ای می رسند که جنگ نخستین رسیده بود.شاید ما بتوانیم با این سازمان به هوده ای برسیم که آن ها جنگ های سرنوشت ساز ایران را که با شکست ایران پایان یافت بررسی کنند و بازی را بسازند و ما بتوانیم دریابیم آیا شایسته بود که ما برنده می شدیم؟
با مهر
"تسلیحات سعودی" در دست مخالفان مسلح سوریه
بی بی سی فارسی ـ بی بی سی شواهدی به دست آورده که نشان می دهد تسلیحاتی که برای مصرف ارتش عربستان سعودی ارسال شده بودند، به مخالفان مسلح دولت سوریه منتقل شده اند.
در یک پایگاه مخالفان مسلح سوریه، سه صندوق حاوی تسلیحات مشاهده شده که بر اساس برچسب رویشان، به سفارش ارتش عربستان سعودی ارسال شده اند.
اینکه این سه جعبه چطور به شهر حلب رسیده اند مشخص نیست و به خبرنگار بی بی سی نیز اجازه داده نشده که داخل جعبه ها را ببیند. عربستان سعودی نیز از اظهار نظر در خصوص این موضوع خودداری کرده است.
دستهای پنهان
صندوقهای تسلیحاتی که در مسجدی در حلب دیده شده اند، محصول یک شرکت تسلیحاتی اوکراینی به نام Dastan هستند که در حوزه تسلیحات دریایی و موشکی تولید دارد.
هر چند از محتوای این جعبه ها اطلاعی در دست نیست، اما ایان پانل، خبرنگار بی بی سی در حلب می گوید، این جعبه ها نشان می دهد افرادی در کشورهای حوزه خلیج فارس فعالانه می کوشند با کمک به مخالفان مسلح سوریه، دولت بشار اسد را ساقط کنند.
فرانک گاردنر، گزارشگر امنیتی بی بی سی می گوید عربستان سعودی معمولا ترجیح می دهد اهداف خارجی خود را بدون سر و صدا و پشت صحنه پیش ببرد. او می افزاید کشف این محموله تسلیحاتی در مسجدی در سوریه می تواند توجه ناخوانده زیادی به سوی فعالیتهای آنها جلب کند.
در خفا، منابع نزدیک به مخالفان دولت سوریه در گفتگو با بی بی سی تائید کرده اند که از عربستان سعودی و قطر کمک دریافت می کنند.
ادامه درگیریها
در تحولی جداگانه، صدای یک انفجار بزرگ در یکی از مناطق حومه دمشق شنیده شده است.
یک سازمان نزدیک به مخالفان دولت سوریه می گوید هدف این انفجار، آژانس اطلاعاتی نیروی هوایی سوریه بوده است. هنوز هیچ گزارشی از تلفات و خسارات احتمالی این انفجار مخابره نشده اما گزارشها از ادامه درگیری در محل انفجار خبر می دهند.
در همین حال، در پی شش روز تبادل آتش مرزی، ترکیه خواستار "اقدام بین المللی" علیه سوریه شده است. ترکیه روز دوشنبه بعد از فرود یک گلوله خمپاره در داخل خاک خودش، اقدام به شلیک متقابل به سوریه کرد. به گزارش خبرگزاری نیمه رسمی آناتولیای ترکیه، این تبادل آتش تلفاتی بر جای نگذاشته است.
در داخل سوریه، درگیریها در اطراف شهر حمص شدت یافته اند. بعد از چهار روز گلوله باران مناطق تحت کنترل مخالفان مسلح، نظامیان سوریه پیشروی خود را به داخل شهر آغاز کرده اند.
یک فرمانده ارتش سوریه به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته "ارتش در تلاش است تا آخرین مناطق تحت کنترل شورشیان را پاکسازی کند."
Friday, 5 October 2012
آمريکا طرح ايران برای حل مناقشه هستهای را رد کرد
نشريه پرتيراژ نيويورک تايمز گزارش داد، تهران يک طرح ۹ مادهای به ايالات متحده ارائه کرده است که در ازای توقف برنامه هستهای خود، تحريمهای غرب عليه اين کشور لغو شود، اما آمريکا اين طرح را "غيرعملی" خوانده است.
بر اساس اين گزارش که امروز جمعه، پنج اکتبر (۱۴ مهر) منتشر شده است، مقامات آمريکا میگويند ايران در طرح خود امتيازات زيادی را از غرب خواسته است که همين نيز آن را "غيرعملی" میسازد.
آنها همچنين گفتهاند که ايران با اين طرح تنها قصد دارد کار تبليغاتی برای خود بکند.
اين پيشنهاد ايران بيش از هر چيز نشان از آن دارد که اين کشور زير فشار تحريمها و بهويژه تحريم نفت آن کشور در حال فرو ريختن است.
نيويورک تايمز نوشته است که اين طرح در طول سفر هيئت ايرانی به نيويورک بهمنظور حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مقامات ايالات متحده ارائه شده است.
يک مقام ارشد امنيتی آمريکا گفت به نظر میرسد مقامات عالیرتبهتر حکومت ايران دچار نگرانیهايی شدهاند
يک مقام ارشد امنيتی آمريکا گفت به نظر میرسد مقامات عالیرتبهتر حکومت ايران دچار نگرانیهايی شدهاند.
او اظهار داشت که شايد آيتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران احساس فشار میکند، اما "او سردرگم است و ما میبينيم که او تا آستانه توافق پيش میآيد و بعد پا پس میکشد."
گفته میشود که طرح ايران ناظر به طرح مقامات اتحاديه اروپا است که در ماه ژوئيه ارائه شد.
مطابق طرح اتحاديه اروپا، تحريمها به تدريج لغو خواهند شد در حالی که ايران نيز بايد به فعاليتهای يکی از دو سايت خود که در آن غنیسازی اورانيوم انجام میشود، پايان دهد.
اما در طرح ايران آمده است پس از آن که تمام تحريمها ملغی شدند، تهران نيز توليد اورانيوم غنیشده در سايت فردو را به حالت تعليق درمیآورد.
مقامات کاخ سفيد به نيويورک تايمز گفتهاند که اين طرح بيشتر برای رسانهها تدوين شده است و به هيچ وجه تضمين نمیکند که ايران سلاح هستهای توليد نخواهد کرد.
همچنين در اين طرح آمده است که اورانيوم غنیشده در داخل ايران میماند در حالی که ايالات متحده خواهان انتقال آن از ايران است.
Thursday, 4 October 2012
اعتراضها در تهران خودجوش به نظر میرسند - مصاحبه رادیو فردا با رضا علیجانی
رضا علیجانی، فعال سیاسی در گفتوگو با رادیو فردا، اعتراضهای روز چهارشنبه دوازدهم مهرماه در تهران را بیشتر خودش جوش میداند تا حرکتی سازمانیافته.
رضا علیجانی به پرسشهای رادیو فردا در باره علل و دلایل این اعتراضها پاسخ میدهد.
عدهای اتفاقات روز چهار شنبه تهران را خودجوش میدانند؛ برخی نیز آن را يک جريان هدايت شده از سوی مخالفان احمدینژاد تلقی میکنند برای اينکه مسبب اصلی مشکلات اقتصادی را دولت نشان بدهند و نه سياستهای رهبری و سپاه.
عده ديگری هم خود تيم احمدینژاد را محرک اصلی میدانند برای منحرف کردن فشارهايی که اين روزها بر تيم او وجود دارد. نظر شما در اين باره چيست؟
اين مسئله نياز به اطلاعات ريز و خبرهای جزيی دارد که هنوز در دست نيست. اما اين که خود دولت بخواهد اين تجمعات را راه بياندازد من فکر میکنم خيلی زود بايد اين گزينه را از دايره احتمالات خارج کرد چون در واقعيت امر هم بسياری از شعارها بر عليه احمدینژاد بوده است.
من بعيد میدانم که نيروهای امنيتی بخواهند برای تسويه حساب های سياسی که راههای سادهتری هم برای آن وجود دارد، با يک انبار باروت قابل اشتعالی مثل انبار نارضايتی اقتصادی مردم بازی کنند. من اين حرکت را بيشتر خودجوش میدانم و حداقل بحث اصلی و غالب را خودجوش تلقی میکنم.
اما اين که خود بازاریها هم اين تجمع را راه انداختهاند را من زياد قوی نمیدانم. در تصوير ويديويی که من الان می ديدم مردم شعار میدادند و بازاری ها را دعوت به بستن مغازهها می کنند و از بازاری با غيرت حمايت میخواهند.
بنابر اين مجموعه خبرها را که کنار هم میگذاريم من گزينه احتمال خودجوش بودن اين حرکت را قویتر از بقيه گزينهها ارزيابی میکنم.
اين نوع حرکتهای واکنشی نسبت به وضعيت اقتصادی کشور چقدر تداوم خواهد داشت و اگر تداوم داشته باشد چه تاثيراتی میتواند بر آرايش قدرت بين گروههای سياسی فعلی فعال در تهران به جای بگذارد؟
اين ناامنی روانی ناشی از نوسانات قيمتها و افزايش بيش از حد و جهشی آنها قابل پيشبينی و قابل حدس است که به نتايجی منتج خواهد شد.
اگر روند تحولات اقتصادی به همين شکلی پيش برودمنافع روزمره اقشار فقير و حقوق بگير را تهديد خواهد کرد، و حتی منافع تجار وبرخی اقشاری را که رانتی در کنار قدرت رشد کردهاند را هم تهديد میکند.
اينجا يک پيوندی می خورد بين اقشار فقير و متوسط و احيانا اگر اين پيوند با شعار سياسی و مطالبات مردم برقرار شود می تواند اساسا قفل حرکت در ايران را باز کند.
اما من اين حرکت را با ريتمی آرام و آهسته می بينم. به هر حال اين مسئله می تواند جنبه امنيتی پيدا کند و تاثيری که روی مناسبات سياسی می گذارد، گسترده خواهد بود.
اولا حکومت را به شدت به ترس خواهد انداخت. چراغ های خطر را برای حکومت روشن خواهد کرد و طبيعتا بر روی مناسبات سياسی هم اين تاثير را خواهد گذاشت که معطوف می شود به خواسته ها و مطالبات اقتصادی مردم و اين البته می تواند فرصت جديدی برای جنبش دموکراسی خواه در ايران باشد.
اما در عين حال می تواند عصبانيت نيروهای امنيتی و شدت برخورد آنها را تشديد کند و اين مسئله شروع بازی با يک آتشی خواهد بود که آيندهاش از هم اکنون کمی پيش بينیناپذير است.
ختلاس ۴۴۰ ميليارد تومانی در پتروشيمی ايلام
به گزارش سايت موکريان و به نقل از منابع داخلی، دکتر احمد شوهانی با بيان اينکه بر اساس مدارک و مستندات موجود، علی رغم اعلام قبلی، مبلغ واقعی اختلاس در پتروشيمی ايلام ۴۴۰ ميليارد تومان است، افزود: متأسفانه دست هايی در کار است که ميزان اين اختلاس را کاهش دهند و اختلاس گران واقعی را از دست قانون برهانند.
وی با اشاره به اينکه قوه قضائيه بايستی با قاطعيت به اين پرونده ورود پيدا کند، اظهار داشت: علی رغم بزه آشکار اختلاسگران در اين پرونده، متخلفين همچنان آزادند و پيگيری اين پرونده بعهده سازمان بازرسی کل کشور قرار گرفته و لازم است که هر چه سريعتر مطالبات مردم استان ايلام در رسيدگی به اين پرونده مدنظر قرار گيرد.
نماينده ايلام، ايوان، شيروان چرداول، مهران و ملکشاهی در مجلس شورای اسلامی به گشايش اعتبار ۲۲۰ ميليون يورويی برای اين مجتمع اشاره و تصريح کرد: در حالی که ۴۴۰ ميليارد تومان پول بيت المال در اين پروژه حيف و ميل شده و هيچ کار مثبتی صورت نگرفته است، اين ميزان اعتبار ارزی چگونه مدنظر دولتمردان قرار گرفته که به پتروشمی ايلام تزريق شود؟
دکتر احمد شوهانی با بيان اينکه ۴۴۰ ميليارتومان اختلاس شده بايستی به اين مجتمع بازگردانده شود، خاطر نشان ساخت: اين حق طبيعی مردم استان ايلام است که دولتمردان در راه اندازی اين مجتمع که می توانست گره گشای معضل بيکاری در استان باشد، اهتمام ويژه داشته باشند و لازم است که هر چه سريعتر به وضعيت آن رسيدگی کنند
Monday, 1 October 2012
قلب تاریخ - مقاله از فریدون مجلسی
با اینكه مقامات جمهوری اسلامی به حاج آقا مُرسی رئیس جمهور اخوان المسلمینی مصر رییسجمهور اخوانالمسلمینی مصر خیلی روی خوش نشان دادند و مقدمش را گرامی داشتند، اما آقای مُرسی چنان كه گویی بخواهد حساب خودش را جدا كند از همان اول خودش را قدری كنار كشید و بعد شروع كرد به اطوارها و تظاهراتی عربی كه خلاصه یعنی روی ما زیاد حساب نكنید! نخستین دیدارش از عربستان سعودی بود چون اولاً مانند خودشان سنی هستند و ثانیاً سعودی ها پول دارند و مصر پول ندارد، و آنهایی كه دارند باید هوای آنهایی را كه ندارند داشته باشند، وگرنه خود دانند! كافه و محله آنها را راحت میتوان به هم ریخت! اما وقتی قرار شد برای تحویل ریاست دورهیی باشگاه كشورهای غیرمتعهد به ایران بیاید، فقط وقت داشت از فرودگاه بیاید و در پیامش همینجا سر سفره و درباره سوریه مواضع متفاوت خودش را اعلام كرده و برود!
اخیرا در جایی دیگر به مناسبتی نوشته بودم كه «عبدالناصر برای تحریك ناسیونالیسم عربی خصومت شخصیاش را با شاه به خصومت با ایران بدل كرد. شدیدترین ابراز خصومت ضدایرانی ناصر در واقع به مرداد 1339 بازمیگردد كه اتحادیه عرب را وادار به تصویب قطعنامه گزینش نامی جعلی برای خلیج فارس كرد! و متاسفانه مرتكب نوعی هویتیابی جعلی برای عربان و مستعربان شد! اكنون ناصر مرده و جانشینانش نیز رفتهاند، اما هنوز آن قطعنامه ضدایرانی اتحادیه عرب لغو نشده است!
نسلهای بعدی عرب اغلب نمیدانند یا به روی خودشان نمیآورند كه آن نام جعلی از 23 مرداد 1339 وارد واژگانشان شده است، و شاید تصور میكنند كه در طول تاریخ آن واژه مجعول رایج بوده است! تصویب آن قطعنامه معاندانه خودش بهترین دلیل جعل نام برای دریایی تاریخی است! وگرنه نیازی نیست كه برای تسجیل نامی اصیل مثلا برای نام رودخانه نیل قطعنامه صادر كنند! در واقع سرآغاز اختلاف ایران و مصر این عمل خصمانه بود كه تا بقای آن قطعنامه ادامه دارد!
از دید ایرانیان در پس این تغییر نام آرمانی تجاوزكارانه پنهان بود، و به همین دلیل بود كه ناصر به این نیز اكتفا نكرد و در سال 1343 كنفرانس حقوقدانان عرب را بر آن داشت كه نام مجعول عربستان را برای استان خوزستان جعل كند! بهانه و ایراد مصر به ایران شناسایی دوفكتوی اسراییل بود، در حالی كه اكنون اغلب كشورهای عرب از جمله همین مصر اخوانالمسلمین آن دولت را به صورت دوژوره یعنی قطعی و كامل به رسمیت میشناسند و با آن رابطه دارند، اما هنوز با ایران خصومت میورزند و این بار ظاهرا به جرم خصومت جمهوری اسلامی با اسراییل، در تحریم بینالمللی ایران فعالانه مشاركت دارند!
ایرانیان در پاسخ جعل نام برای خلیجفارس ضمن دلایل بیشمار به یكی از شعارهای مكرر عبدالناصر استناد میكردند كه با تهییج قوم عرب آنها را به وحدت «من المحیط الاطلسی، علی الخلیج الفارسی» یعنی از اقیانوس اطلس تا خلیجفارس نوید میداد. این شعار با قافیه جورش چنان جا افتاده بود كه فراموشاندنش كار دشواری بود!
جالب اینكه سادات دومین رییسجمهور مصر نیز هنگامی كه هنوز جوان و انقلابی بود كتابی نوشته بود به نام «قیام در ساحل نیل» Revolt on the Nile كه ناصر نیز مقدمهیی بر آن نگاشته بود. در این كتاب رییسجمهور دوم كه نسبت به تغییرات آینده علم غیب نداشت همه جا نام اصیل خلیجفارس را در نسخه عربی و انگلیسی میآورد.
اكنون رییسجمهور اخوانالمسلمینی، یعنی متعلق به گروهی كه زمانی در برابر ناسیونالیسم عربی ناصر برادری اسلامی را محور آرمانی خود قرار داده بودند، به همان شعارهای شعبی و اخوانالعربی متوسل میشود! آن هم با قلب و جعل! در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل پس از آنكه نوبت به آقای مُرسی رسید ایشان احتمالا برای خنثی كردن استنادی كه همواره به شعار رییس عبدالناصر درباره «من المحیط الاطلسی، علی الخلیج الفارسی» میشد، ناگهان به آن شعار كه نسلهای كنونی اصل آن را به یاد ندارد، متوسل شد، اما این بار فارسی معادله را به عربی تبدیل كرد بیآنكه توجه داشته باشد كه قافیه را باخته است! آخر عربها بیش از ما به قافیه و شفاهیات اهمیت میدهند. آقای مُرسی بهتر است اكنون كه قدم به سیاست گذاشته است بداند كه اولا اطلسی با فارسی ردیف میشود، و ثانیا كشور نیازمندش بیش از هر چیز به ثبات و صداقت و دوستی نیاز دارد، و این ثبات و دوستی را نمیتواند به بهای نفاق و ناسیونالیسم بازی و توسعهطلبی عربی به دست آورد، و بداند كه جای زخم این سخن در ذهن و دل ایرانیان میماند!
بازداشت مديرمسئول روزنامه مغرب
راديو زمانه ـ محمدمهدی امامی ناصری، مديرمسئول روزنامه مغرب از سوی مأموران دادستانی تهران بازداشت شد.
به گزارش منابع خبری ايران، از ظهر امروز، دوشنبه ۱۰ مهرماه مأموران دادستانی تهران در دفتر روزنامه مغرب حاضر شدند و پس از گفتوگو با محمدمهدی امامی ناصری، مدير مسئول اين روزنامه، او را بازداشت کردند.
غلامحسين محستی اژهای، دادستان و سخنگوی قوه قضائيه ايران نيز در نشست رسانهای امروز خود بازداشت مدير مسئول روزنامه مغرب را تأييد کرد و بدون توضيح بيشتر اتهام وی را "غيرمطبوعاتی" خواند.
در اين نشست از سوی خبرنگاران به محسنی اژهای گفته شد چنين مطرح شده است که دليل بازداشت امامی ناصری، چاپ عکس محمد خاتمی، رئيسجمهور پيشين ايران در صفحه نخست شماره ديروز اين روزنامه بوده است؛ سخنگوی قوه قضائيه در پاسخ گفت: "مديرمسئول اين روزنامه و بعضی از افراد آن نه به اتهام مطبوعاتی، بلکه به غير از اتهام مطبوعاتی، تحت تعقيب قرار گرفتهاند و آنچه من تا قبل از جلسه امروز شنيدهام اين بوده که اتهام فعلی آنها غيرمطبوعاتی است و بر اساس گزارش يکی از مراجع رسمی، اين کار صورت گرفته است."
روزنامه مغرب در شماره روز گذشته خود عکس بزرگی از محمد خاتمی، رئيسجمهور پيشين ايران منتشر کرده بود
روزنامه مغرب از آغاز شهريورماه سال جاری به کيوسک روزنامهها آمد و رويکردی انتقادی نسبت به دولت دارد. با اين حال در آغاز فعاليت آن گفته میشد محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيسجمهوری از اين رسانه حمايت مالی کرده و حتی وامی ۱۰۰ ميليون تومانی نيز به اين روزنامه وعده داده است اما محمدمهدی امامی ناصری اين موضوع را تکذيب کرد و گفت: "ما حتی يک ريال کمک مالی از هيچ نهاد دولتی، حاکميتی و حتی خصوصی دريافت نکردهايم و اگر کسی بتواند چنين مسئلهای را ثابت کند ما يک جايزه ۱۰۰ ميليون تومانی به او میدهيم."
پس از آن شبکه ايران که به روزنامه دولتی ايران وابسته است اعلام کرد که روزنامه مغرب توانسته بود با سفارش حميد محمدی، قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی و رئيس مرکز هماهنگی و توسعه و ترويج فرهنگ قرآنی از امکانات تبليغاتی رايگان در شهر تهران بهرهمند شوند.
روزنامه مغرب، که ادامه راه روزنامه آشتی ملی است، پيش از انتشار رسمی، تبليغات گستردهای را در سطح تهران تدارک ديده بود.
در همين حال سايت بولتن نيوز که گفته میشود با دستگاههای امنيتی ايران ارتباط دارد، امروز در گزارشی تفصيلی به دستگيری محمدمهدی امامی ناصری پرداخته و وی را متهم به دفاع از اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، فعاليت در رويدادهای انتخابات بحثبرانگيز دهمين دوره رياست جمهوری و انتشار "ويژهنامه تخريبی عليه مسئولان" کرد.
بولتن نيوز نوشت: "مدير مسئول فعلی روزنامه م (مغرب) که روزنامه ف آ (فرهنگ آشتی) سابق را با حواشی و جنجالهای گوناگونی از مدير سابق تصاحب کرده بود در سالهای اخير آن را به تريبون اصلی تخريب دولت تبديل کرده و عملاٌ به پايگاه رسانهای مهم اصلاحطلبان و بهويژه شخص هاشمی رفسنجانی تبديل شده بود."
بولتن نيوز افزود: "روزنامه م (مغرب) اين روزها پای در جای پای روزنامه زنجيرهای جريان فتنه گذاشته و همان خطی را دنبال میکند که اين روزنامهها دنبال میکردند."
"ترويج فرهنگ اباحهگری، تخريب اصولگرايان، سياهنمايی از شرايط سياسی کشور، انتشار اخبار برجسته از سران فتنه و حاميان آنان" از ديدگاه بولتن نيوز، از جمله فعاليتهای روزنامه مغرب بهشمار میروند.
در روزهای اخير فشار بر مطبوعات ايران افزايش يافته است. هفته گذشته روزنامه شرق نيز به دليل انتشار يک کاريکاتور توقيف شد.
بهای هر دلار ۳۵۵۰ تومان؛
بر اساس آخرین گزارشها از رسانههای داخل ایران، قیمت هر دلار در ساعت هشت شب به وقت ایران رکورد بیسابقه ۳۵۵۰ تومان را پشت سر گذاشت.
به گزارش سایت خبری بازتاب، قیمت هر دلار آمریکایی از صبح روز دوشنبه، ۱۰ مهر تا عصر همین روز ۵۰۰ تومان افزایش یافته و به رقم ۳۵۵۰ تومان رسید.
گزارش خبرگزاری مهر از بازار ارزفروشان (چهارراه استانبول تا میدان فردوسی) نیز حاکی از رسیدن قیمت دلار در ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه امروز به رکورد ۳۵۰۰ تومان بود.
این خبرگزاری میافزاید که «در پی نوسانات شدید در بازار ارز، اکثر صرافیهای واقع در میدان فردوسی تهران کرکرههای صرافی خود را پائین کشیدند، یا اینکه کاملا خرید و فروش ارز را متوقف کردهاند».
بر اساس گزارش مهر، صرافیهای واقع در مسیر میدان منوچهری تا نرسیده به میدان فردوسی نیز قیمتهای دلار و یورو را از تابلوهای قیمتی خود حذف کردهاند و صرافیهای واقع در چهارراه استانبول یعنی چسبیده به بانک مرکزی همچنان قیمتهای انواع ارز و سکه در تابلوهای خود را لحظه به لحظه تغییر میدهند.
سایت تخصصی طلا و ارز «مظنه» نیز که قیمت ارز و طلا را بصورت لحظهای پوشش میدهد، با عنوان این مطلب که «نرخ قابل اطمینانی برای دلار از سایتهای منبع دریافت نمیکنیم»، جلوی قیمت دلار امریکایی را تا لحظه تنظیم این گزارش جای خالی گذاشته است.
خبرگزاری مهر نوشته است که در غیاب دستگاههای نظارتی، مرکز ارزفروشان تهران مملو از دلالان و سفتهبازان شده است.
سایت بازتاب مینویسد که با عبور دلار از مرز ۳۵۰۰ تومان رفته رفته بازار ارز وطلا تعطیل شده وکسی اقدام به فروش نمیکرد چرا که «احتمال رسیدن دلار به عدد چهار هزار تومان در روزهای آینده بسیار زیاد است».
این گزارش میافزاید که کاهش ارزش ریال در برابر دلار به معنای آن است که «ایرانیان امروز (دوشنبه) ۲۰ درصد ثروت خود را از دست دادند و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی که در اختیار مردم است مانند برف مقابل آفتاب ارزش خود را از دست میدهد».
افزایش بهای واحد پول افغانستان
سایت خبری «الف» وابسته به احمد توکلی نماینده اصولگرای مجلس نیز طی گزارشی از وضعیت امروز بازار ارز مینویسد که روند تحولات بازار ارز به قدری سریع شده که برای رسیدن به آن ثانیهها عقب میافتند. این گزارش میافزاید که «ارزهای حاشیهنشین بازار ارز هم دست از سکون کشیده و روزانه در حال قد کشیدن هستند... در این میان هر افغانی (واحد پول افغانستان) به ۴۸ تومان رسیده است در حالی که روز گذشته قیمت هر افغانی ۴۴ تومان بود. علاوه بر این هر افغانی در مهر ماه سال گذشته ۲۵ تومان معامله میشد که از رشد نزدیک به ۱۰۰ درصدی واحد پول افغانستان در مقابل ریال ایران خبر میدهد».
قیمت یورو در عصر این روز به چهار هزار و ۵۶۰ تومان رسید که بیانگر ۱۶ درصد اضافه قیمت نسبت به روز یکشنبه است. هر پوند انگلیس نیز پنج هزار و ۶۱۰ تومان معامله شد که نسبت به روز قبل از آن تا ۱۶ درصد گرانتر شده است.
بهمنی: قیمت ارز به تدریج کاهش خواهد یافت
در همین حال شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران (شاتا) وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران از نشست مشترک مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت با محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در محل ساختمان مرکزی این وزارتخانه برای آشنایی با نحوه کارکرد «مرکز مبادلات ارزی» خبر داده است.
مرکز مبادلات ارزی هفته گذشته، دوم مهرماه برای مبادلات ارزی به نرخ دو درصد زیر نرخ بازار آزاد شروع به کار کرد. راهاندازی این مرکز به زعم مقامهای ایرانی ابزاری برای کنترل «رانت خواری در بازار ارز و کنترل افزایش قیمت ارزهای خارجی در برابر ریال» عنوان شده بود. اما آنچه که واقعیت نشان میدهد، از زمان راه اندازی مرکز مبادلات ارزی طی یک هفته، قیمت دلار از ۲۵۰۰ تومان به ۳۵۵۰ تومان رسیده است.
محمود بهمنی در نشست امروز خود با غضنفری گفته است که «به تدریج با بالارفتن حجم عملیات ارزی مرکز مبادلات ارزی آثار آن در قیمت ارز در بازار پدیدار خواهد شد».
در همین حال گزارش ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه مهر حاکی است که علاوه بر نوسانات شدید در بازار ارز، قیمت انواع سکه هم در بازار گیج کننده شده است به طوری که قیمت سکه تمام بهار آزادی در تابلوی صرافیها از یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دیده میشود.
آخرین آمارهای سایت «مظنه» تا لحظه تنظیم این گزارش حاکی است که بیشترین قیمت سکه بهار آزادی با ۱۳.۷۹ درصد افزایش نسبت به روز گذشته به یک میلیون و ۳۴۵ هزار تومان رسیده است و قیمت هر مثقال طلا با ۱۲.۸۷ درصد افزایش قیمت نسبت به روز گذشته به ۵۷۴ هزار تومان رسیده است.
Sunday, 30 September 2012
غلامعباس توسلی: جامعه مدنی قدرتمند راه را برای ايجاد تحولات بزرگ باز میکند
ايلنا ـ غلامعباس توسلی در نشستی که به همت کميته فرهنگی سازمان دانشجويی حزب اسلامی کار برگزار شد، جامعه مدنی قدرتمند را راه ايجاد تحولات بزرگ عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، اين فعال سياسی اصلاح طلب دموکراسی را نيازمند جامعه مدنی قدرتمند خواند و اظهار کرد: جامعه مدنی به معنی شکل گيری تشکلهای دموکراتيک در درون جامعه است. البته در بخش سنتی جامعه تشکلهای مذهبی از قديم وجود داشتهاند و به گونهای اين بخش دارای سازمان يابی خاص خود است اما در بخش مدرن جامعه هنوز آنچنان که شايسته است نتوانستهايم يک جامعه مدنی قدرتمند ايجاد کنيم.
توسلی در ادامه تصريح کرد: جامعه مدنی مکانی است که مردم در آنجا تمرين دموکراسی میکنند، آگاه میشوند و به طور کل شرايطی برای آنان فراهم میشود تا به وسيله تشکلها ی موجود در آن زير بنای دموکراسی را مستحکم کنند.
اين استاد و محقق برجسته جامعهشناسی با اشاره به ظرفيتهای بالای قانون اساسی اعلام کرد: قانون اساسی محمل خوبی است که شرايط را برای ايجاد تشکلها و نهادهای مدنی و در يک کلام جامعه مدنی تدارک ديده است، البته به شرطی که کسانی که در راس هستند به مفاد آن عمل کنند.
او دموکراسی را مهمترين خواسته و مطالبه مردم ايران از ۲ قرن پيش تا به حال عنوان کرد و گفت: ملت ايران همواره دنبال شرايطی بوده است که از وضعيت عقب ماندگی بيرون بيايد و از مزايا و دستاوردهای تمدن جديد به خصوص آگاهی، دانش، بينش، تشکلها و... بهره ببرد.
توسلی با تاکيد بر تلاش فراوان ملت ايران برای رسيدن به دموکراسی بيان کرد: تاريخ ۲ قرن اخير ما پر از حوادث و اتفاقات مختلف بوده است. اما از لحاظ جامعهشناسی بيشتر به جای آنکه جامعه حرکت خطی رو به جلو داشته باشد، حرکت دوری و گردشی داشته و همواره در نهايت به همان نقطه آغاز رسيدهايم.
اين فعال سياسی دليل عدم موفقيت ايرانيان در اين زمينه را عدم توجه به باطن دموکراسی اعلام کرد و گفت: دموکراسی دارای يک ظاهر و يک باطن است. در کشورهايی همچون ايران بيشتر به ظاهر دموکراسی پرداخت شده حال آنکه ما نيازمند پرداختن به ريشهها و باطن دموکراسی هستيم.
به گفتهٔ وی ظاهر دموکراسی همان انتخابات ادواری، حضور احزاب، انتخاب رئيس جمهور و.. است در حالی که عمق دموکراسی به اين میپردازد که افراد جامعه چطور فکر میکنند، به چه ميزان آينده نگر هستند و چقدر با هم تعامل دارند.
غلامعباس توسلی در پايان ضمن تقدير از اعضای سازمان دانشجويی حزب اسلامی کار اظهار داشت: مايه اميدواری است که هنوز کسانی وجود دارند که حقايق را فراموش نمیکنند.
Saturday, 29 September 2012
مقایسه زرادخانه ایران و اسرائیل - از مجله المانی فوکوس
محمود احمدینژاد : اسرائیل در مورد حمله به ایران بلوف میزند
در حالی که فرماندهان سپاه از قطعیبودن جنگ میان ایران و اسرائیل سخن میگویند، احمدینژاد همچون گذشته تهدیدات اسرائیل را بلوف میداند. او در مصاحبه با دو رسانه آمریکایی در باره برخی مسائل دیگر نیز اظهار نظر کرده است. (24.09.2012)
مجله فوکوس نتیجه گرفته است که در جنگی هوایی اسرائیل دست بالا را دارد. نیروی هوایی ایران در مقایسه با اسرائیل فرسوده است. ایران ۳۳۰ جنگنده از دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی در اختیار دارد که متعلق به زمان شاه است. به این تعداد باید جتهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و پس از آن هم جتهای چینی را اضافه کرد که در سالهای اخیر به نیروی هوایی ایران اضافه شد. جتهایی که احتمالا همگی قابل استفاده نیستند و به سختی میتوانند مانعی در برابر نیروی هوایی اسرائیل باشند.
روشن نیست که نیروی پدافند ضدهوایی ایران در چه موقعیتی است. پدافند زمین به هوای ایران میتواند خطری برای هواپیماهای اسرائیلی باشد.
برتری نیروی انسانی ایران
قدرت ایران به لحاظ نیروی انسانی به اسرائیل میچربد: نیروهای شبهنظامی سپاه پاسداران در سالهای اخیر توانایی نظامی بالایی پیدا کرده و به تجهیزات مدرن دسترسی یافته است. تجهیزاتی مانند موشکهای شهاب ۳ میتوانند به خاک اسرائیل برسند.
ایران همچنین میتواند با بکارگیری ۲۰۰ قایق جنگی و موشکهای ضد کشتی و کشتیهای جنگی خود نیروی خطرناکی در خلیج فارس باشد.
نویسنده مقاله فوکوس در پایان نوشته است که ولی در جنگ آنچه برای اسرائیل نگران کننده است، نه سربازان ملایان که نیروهای متحد آنها یعنی حزبالله و حماس هستند که سالها توسط ایران به هزاران موشک مجهز شدهاند. موشکهایی که تا عمق خاک اسرائیل میرسند و هیچ آماری از تعداد آنها در جایی ثبت نشده است.
شعری از فریدون مشیری
گرگ درون
فریدون مشیری
از کتاب ديار آشتی
نفس اماره
اگراين درنده خویی ز طبيعتت بميرد همه عمر زنده باشی به روان آدميت (سعدی)
گــــُفت دانایى که گــُرگى خـــیره سر هـــَست پنهان در نـــــــهاد هر بـــَشر
لاجــَرم جاریست پـــیکارى ســـترگ روز و شب مابین این انسان و گرگ
زور بــازو چاره این گـــرگ نیــست صاحب اندیشه دانـــــــد چاره چیست
اى بــــَسا انسان رنجــور پـــــریــش سخـــــت پیچیده گلوى گـُرگ خویش
واى بــــَسا زورآفــــرین مـــردِ دلــیر هست در چنگال گرگ خــــــود اسـیر
هرکه گـرگش را درانــدازد به خــاک رفـــــــته رفته مىشـود انسان پــاک
وآنکه از گرگش خورد هردم شکست گـــرچه انسان مىنماید، گرگ هست
وآنکــــــه با گـــرگش مــُدارا مىکــند خــــُلق و خـــوى گــــرگ پیدا مىکند
در جــــوانى جــــان گـــُرگت را بگیر واى اگـــر این گـــرگ گردد با تو پیر
روز پیرى گــَرکه باشى همچو شــیر نــــاتــــوانى در مــــصاف گـرگ پیر
مـــَردمان گـَــر یکدگر را مــىدرنـــد گـــــرگـــــهاشان رهـــــنما و رهبرند
اینکه انسان هست این سان دردمند گــــرگها فــــــرمان روایـــى مىکنند
وآن ستمکاران کـــه با هم محرمـند گـــــرگـــهاشان آشــــــنایان هــــَمند
گـــــرگها همراه و انســـــانها غریب بـــــا که بـــاید گفت این حال عجیب
Monday, 24 September 2012
جبهه ملي ايران , نيروي هوايي و خلبانان قهرمان دفاع مقدس را گراميداشت
شماري از هموندان جبهه ملي ايران در همايش "ايران ورجاوند" كه در سالگرد آغاز جنگ تحميلي (31 شهريور) در تالار ايوان شمس در بزرگداشت نيروي هوايي و خلبانان دلاوري كه در جنگ شركت داشتند و سرنوشت جنگ را رقم زدند، برگزار شد، شركت كردند
در اين همايش كه با نواختن سرود ملي ايران توسط دسته رزم نوازان نيروي هوايي آغاز شد، آقايان فريدون جنيدي، سردار محمد هادي، هوشنگ طالع، و آزاده جانباز سيد ناصر حسيني پور سخنراني كردند. مراسم با شاهنامه خواني بانو مرجان صادقي ناييني و اهداي لوح تقدير به همه خلبانان جنگ پايان يافت.
در فرتور بالا از چپ به راست: عليرضا افشاري (برگزار كننده همايش)، امير خلبان ....، پيمان عارف، كورش زعيم، ناهيد فرهاد، بانوي مسئول مراسم، امير سرتيپ خلبان فرج الله براتپور (فرمانده عمليات خارق العاده بمباران پايگاههاي سه گانه الوليد در غرب عراق)، مهران بختياري، امير سرتيپ خلبان ....، عقاب علي احمدي، امير تيمسار خلبان منصور كاظميان (كمك خلبان شهيد عباس دوران كه با عملياتي غيرممكن به قلب بغداد حمله كردند، پالايشگاه بغداد را به آتش كشيدند و پس از آتش گرفتن هواپيما، شهيد دوران تصميم گرفت جت خود را به هتل محل اجلاس غيرمتعدها بكوبد و آنرا نيز به آتش بكشد)، سرتيپ دوم خلبان احمد مهرنيا (نويسنده كتاب حمله هوايي به الوليد)، و محسن قاسمي شاد.
رشد ۲۶ درصدی اجاره و ۳۱ درصدی قيمت آپارتمان
ارس ـ مرکز آمار ايران از رشد ۲۶.۵ درصدی اجاره بها و ۳۱.۲ درصدی قيمت آپارتمان در شهر تهران در فصل بهار امسال در مقايسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد.
مرکز آمار ايران گزارش جديد خود را از قيمت زمين، مسکن و اجاره بهای مسکن در شهر تهران در فصل بهار امسال منتشر کرده است.
* رشد ۳۵درصدی قيمت زمين در تهران
بر اساس اين گزارش، متوسط قيمت خريد و فروش هر مترمربع زمين يا زمين ساختمان های مسکونی کلنگی معامله شده از طريق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران ۲۲۴۴۴ هزار ريال بوده است که نسبت به فصل قبل ۲درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۵.۵ درصد افزايش داشته است.
در ميان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بيش ترين متوسط قيمت يک مترمربع زمين يا زمين ساختمان های مسکونی کلنگی معامله شده در حدود ۳۷۰۱۹ هزار ريال در منطقه ۳ و کمترين آن در حدود ۱۰۱۴۲ هزار ريال در منطقه ۲۰ بوده است.
تغييرات قيمت هر مترمربع زمين يا زمين ساختمان های مسکونی کلنگی در معاملات انجام شده بين حداقل ۲۰۰۰ هزار ريال در منطقه ۲۰ و حداکثر ۱۰۹۹۸۳ هزار ريال در منطقه ۳ بوده است.
* آپارتمان متری ۴.۵ ميليون تومانی در تهران
متوسط قيمت خريد و فروش هر مترمربع زيربنای مسکونی معامله شده از طريق بنگاه های معاملات ملکی در شهر تهران ۲۵۳۰۳ هزار ريال بوده است که نسبت به فصل قبل ۱۱.۹ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۱.۲ درصد افزايش داشته است.
در ميان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بيش ترين متوسط قيمت يک مترمربع زيربنای مسکونی معامله شده در حدود ۴۵۰۵۲ هزار ريال در منطقه ۱ و کمترين آن در حدود ۱۲۷۶۶ هزار ريال در منطقه ۱۸ بوده است.
تغييرات قيمت هر مترمربع زيربنای مسکونی در معاملات انجام شده بين حداقل ۲۲۰۰ هزار ريال در منطقه ۲۰ و حداکثر ۱۲۶۶۶۷ هزار ريال در منطقه ۲ بوده است.
* اجاره بها در تهران ۲۶ درصد گران شد
متوسط اجاره ماهانه به علاوه سه درصد وديعه پرداختی بابت اجاره يک مترمربع زيربنای مسکونی معامله شده از طريق بنگاه های معاملات ملکی در شهر تهران ۱۳۴۹۸۲ ريال بوده است که نسبت به فصل قبل ۵.۹ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۶.۵ درصد افزايش داشته است.
در ميان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بيش ترين متوسط اجاره ماهانه به علاوه سه درصد وديعه پرداختی بابت اجاره يک مترمربع زيربنای مسکونی معامله شده، ۱۹۱۹۶۵ ريال در منطقه ۱ و کمترين آن ۶۵۶۱۰ ريال در منطقه ۱۹ بوده است.
تغييرات اجاره ماهانه به علاوه سه درصد وديعه پرداختی برای هر مترمربع زيربنای مسکونی در معاملات انجام شده بين حداقل ۹۲۸۶ ريال در منطقه ۱۸ و حداکثر ۵۵۹۵۳۸ ريال در منطقه ۱ بوده است.
Sunday, 23 September 2012
.مهدی هاشمی در فرودگاه تفهیم اتهام شد
مهدی هاشمی ساعتی قبل از امارات وارد فرودگاه امام خمینی تهران شد و پس از تفهیم اتهام توسط مقامات دادستانی اعلام شد که روز دوشنبه به دادسرا مراجعه خواهد کرد.
به گزارش کلمه، مهدی هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی که عصر امروز از امارات به سمت تهران حرکت کرده بود ساعت ۲۱ و ۴۵ دقیقه امشب وارد فرودگاه امام خمینی تهران شد.
بر اساس گزارشها بعد از ورود مهدی هاشمی به فرودگاه و طی مراحل تشریفات ورود به کشور، نماینده دادستانی برای تفهیم اتهامات به وی در فرودگاه حاضر شد و آنطور که محمود علیزاده طباطبائی، وکیل مهدی هاشمی اعلام کرد موکلش پس از دریافت احضاریه، فردا برای دفاع از اتهامات در دادسرا حاضر خواهد شد و پس از آن قاضی پرونده تصمیم گیری خواهد کرد.
نماینده دادستان نیز پس از پایان تفهیم اتهام بدون پاسخ به سوالات خبرنگاران سالن فرودگاه امام خمینی را ترک کرد.
مهر نیز گزارش داده که محسن هاشمی رفسنجانی برادر بزرگتر مهدی و فرزند ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی برای استقبال از وی در سالن انتظار فرودگاه امام خمینی تهران حضور یافته است.
محمود علیزاده طباطبایی گفته بود: مهدی هاشمی به روال طبیعی مستقیم به منزل خودش میرود.
او بازداشت مهدی هاشمی در فرودگاه را بعید دانسته و گفته بود: دلیلی برای بازداشت وی در فرودگاه وجود ندارد و موارد اتهامی او جزء مواردی نیست که نیاز به بازداشت موکلم باشد. پس از بازگشت مهدی هاشمی به اتهامات مطرح شده علیه وی پاسخ خواهیم داد تا پرونده روند قانونی خود را طی کند.
در همین حال مصطفی صابری دبیر تشکیلات اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ساعتی پیش به فارس گفته بود که دانشجویان معترض در مقابل منزل مهدی هاشمی تجمع کرده اند تا مانع از ورود او به خانه شوند.
او گفته بود: “تجمع دانشجویان مقابل منزل مهدی هاشمی باعث میشود تا از ورود وی جلوگیری شود و دستگاه قضایی نیز هر چه سریعتر مهدی هاشمی را بازداشت کند”.
اما بعدا اعلام شد که این تجمع برگزار نمی شود، چون برای آن مجوز صادر نشده است.
دانشجویان هم چنین روز گشته با توجه به اخبار ضد و نقیضی که در مورد ورود مهدی هاشمی در شامگاه شنبه به تهران در رسانه ها منتشر شده بود در فرودگاه امام خمینی تحصن کرده و خواستار بازداشت فوری وی شده بودند.
محمد پهلوان دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان نیز در گفتگو با مهر با بیان اینکه مهدی هاشمی پس از ورود به کشور باید دستگیر شود مدعی شد: دانشجویان و اعضای جامعه اسلامی دانشجویان از مسئولین قوه قضائیه می خواهند که در زمان ورود مهدی هاشمی به کشور وی را دستگیر کنند.
پهلوان همچنین به نامه جامعه اسلامی دانشجویان که خطاب به آملی لاریجانی شده است اشاره کرد و اظهار عقیده کرد: این تشکل دانشجویی نامه ای را به رئیس قوه قضائیه ارسال کرده است و در آن نامه خواهان رسیدگی جدی به پرونده مهدی هاشمی رفسنجانی شده است.
مهدی هاشمی در حالی به ایران باز می گردد که شامگاه دیروز فائزه هاشمی برای اجرای حکم شش ماه زندانش بازداشت و به بند امنیتی زندان زنان اوین منتقل شد.
صبح امروز اخبار حکایت از آن داشت که همزمان با جلب فائزه هاشمی به اوین، برادرش مهدی هاشمی اعلام کرده که عزم وی برای بازگشت به کشور جدی تر شده است.
به گزارش کلمه شب گذشته فائزه هاشمی در حالی با چادر خانگی به اوین اعزام شد که سعید تاجیک که به دختر هاشمی رفسنجانی هتاکی کرده بود، آزاد است و تهدید کرده است اگر او را بازداشت کنند، به کمک بچه های حزب اللهی برخورد قهر آمیز می کنند.
Saturday, 22 September 2012
آمریکا برای ۲۰ نفر از همراهان محمود احمدی نژاد ویزا صادر نکرد
خبرگزاری فارس روز شنبه اول مهرماه نوشته است که از مجموع ۱۶۰ ويزای درخواستی برای هيات همراه محمود احمدی نژاد برای سفر به نيويورک و شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دولت آمريکا برای ۲۰ نفر از جمله دو وزیر دولت دهم ويزا صادر نکرده است.
قرار است که محمود احمدی نژاد برای آخرين بار به عنوان رييس جمهوری ايران در نشست مجمع عمومی در روز چهارشنبه سخنرانی کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، معاونت «تشريفات نهاد رياست جمهوری ايران» از دو ماه پيش تقاضا صدور ويزا برای ۱۶۰ نفر را ارائه کرده بود.
این گزارش اضافه کرده است که برخی از مقامات، تیم حفاظت و تشریفات «خبرنگاران» به دلیل صادر نشدن ویزا از سفر به نیویورک بازمانده اند
به گزارش فارس، محمد شيخان، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی و محمد جعفر بهداد، معاون سياسی دفتر رييس جمهور و دو تن از وزرای کابينه از جمله کسانی بوده اند که برای آنها ویزا صادر نشده است.
خبرگزاری فارس نامی از این دو عضو کابینه محمود احمدی نژاد نبرده است.
به گزارش فارس، محمد شريف ملك زاده مشاور رييس جمهور، لطف الله فروزنده، معاون پارلمانى رييس جمهور، على نيكزاد، وزير راه و شهرسازى، اسفنديار رحيم مشايى، رييس دفتر رييس جمهور، على اكبر صالحى وزير امور خارجه، ابوالحسن فقيه رييس جمعيت هلال احمر، غلامحسين الهام مشاور حقوقى رييس جمهور و حميد بقايى معاون اجرايى رييس جمهور ، از جمله همراهان محمود احمدى نژاد در سفر به نیویورک هستند.
محمود احمدی نژاد از زمان آغاز رياست جمهوری خود در سال ۱۳۸۴ هر ساله برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نيويورک سفر کرده است. وی در سفر سال گذشته خود به نيويورک همسر، فرزند، عروس، داماد و نوهاش را همراه برده بود.
به گزارش سايت «الف» در سفر صدنفره شهريورماه سال ۹۰ محمود احمدینژاد برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، علاوه بر چند وزير، مشاوران، محافظان و مترجمان، تعدادی از اعضای خانواده محمود احمدینژاد او را همراهی کرده بودند.
روزنامه «نيويورک پست» در شماره روز جمعه خود- ۱۴ سپتامبر سال جاری- خبر داده است که «استوارت هارش»، يکی از مجروحان بمبگذاری انتحاری سال ۹۷ در اسرائيل، عليه هتل محل اقامت محمود احمدینژاد در نيويورک به دادگاه شکايت کردهاست.
هتل وارويک که در تقاطع خيابانهای ششم و ۵۴ام نيويورک قرار دارد امسال ميزبان رييس جمهوری ايران است. سال گذشته نيز به رغم اعتراضهای زياد به هتل وارويک به دليل ميزبانی رييسجمهور ايران، اين هتل طبقه هيجدهم خود را در اختيار محمود احمدینژاد و همراهان وی قرار داد.
رييسجمهور ايران در سفر قبلی در روز ۳۱ شهريور ۹۰ در سازمان ملل سخنرانی کرد و در اين سخنرانی بار ديگر خواستار تغيير نظام مديريت جهانی شد و از حملات ۱۱ سپتامبر به عنوان «حادثه مشکوک» ياد کرد.
Friday, 21 September 2012
میانگین دارایی آمریکاییان ثروتمند، طی سال گذشته، سیزده درصد افزایش داشته است.
میانگین دارایی آمریکاییان ثروتمند، طی سال گذشته، سیزده درصد بیشتر شده است. نشریۀ معتبر فوربز در شمارۀ تازۀ خود نوشته که مجموع ثروت این عده که چهارصد نفر هستند، به یک تریلیون و هفتصد میلیارد دلار رسیده است.
فوربز می نویسد که میانگین خالص دارایی چهارصد شهروند آمریکایی که نامشان در فهرست متمول ترین آمریکاییان است، رکورد سالهای گذشته را شکسته و به رقم چهار میلیارد و دویست میلیون دلار رسیده (که بیانگر ثروت متوسط هریک از این افراد است).
از هر ده نفری که به عنوان ثروتمندترین آمریکاییان شناخته می شوند، هفت نفرشان از هیچ به ثروت امروز خود رسیده اند.
امسال برای سهامداران عمدۀ اینترنتی اما سال بدی بود. طی سال اخیر، میانگین دارایی غولهای شبکه های اجتماعی یازده میلیارد دلار کمتر شد. ثروت مارک زاکربرگ، بانی فیس بوک، طی سال گذشته به نزدیک نصف رسید. زاکربرگ چند ماه پیش سهام فیس بوک را به بازار بورس عرضه کرد. او در فهرست ثروتمندترین های آمریکا از مقام چهارده به سی و شش سقوط کرده است. ارزش سهام فیس بوک از زمان عرضه به بازار در ماه مه(اندکی بیش از چهارماه پیش)، چهل درصد افت کرده است.
لوئیسا کرول، عضو تحریریۀ مجلۀ فوربز، می گوید که اختلاف دارایی میان آنها که «بسیار ثروتمند»ند با آنها که «فقط ثروتمند»ند، سبب شده که امسال، میانگین دارایی متمولترین شهروندان آمریکا، رکورد شکن شود و به چهار میلیارد و دویست میلیون دلار برسد.
تحلیلگران اقتصادی می گویند فاصلۀ طبقاتی در جامعۀ آمریکا، اکنون از هر زمان دیگری بیشتر شده است.
مجموع ثروت این گروه چهارصد نفره متمولان آمریکایی، معادل یک هشتم کل اقتصاد آمریکاست.
بیل گیتس، موسس و مدیر شرکت مایکروسافت، با شصت و شش میلیارد دلار ثروت، برای نوزدهمین سال پیاپی به عنوان متمول ترین شهروند آمریکایی شناخته شده است. وارن بافت با چهل و شش میلیارد دلار ثروت، نفر دوم، و جورج سوروس، که در هر دو عرصۀ اقتصاد و سیاست فعال است و مواضع لیبرال دارد، در رتبۀ دوازدهم این فهرست جای دارد. مایکل بلومبرگ،شهردار نیویورک، که سه دوره است بر مسند شهرداری این شهر نشسته، امسال از پارسال ثروتمندتر شده و جایگاه دهم را در فهرست ثروتمندترین ها به خود تخصیص داده.
در میان چهارصد شهروندی که درآمریکا متمولترین اند، نام دو تازه وارد به چشم می خورد: یکی لورن پاول جابز، بیوۀ استیو جابز(یکی از بانیان اپل) ، و دیگری جک دورسی(یکی از بانیان تویتر). پی یر امیدیار، موسس وبسایت ای بی، که یک آمریکایی ایرانی تبار است با هشت میلیارد و ٢٠٠ میلیون دلار در رتیه چهل و دوم این جدول است.
چهل و پنج زن نیز در بین این چهارصد آمریکایی بسیار متمول هستند. کالیفرنیا بیشترین شمار ثروتمندان آمریکایی را دارد، و نیویورک، تکزاس، فلوریدا و ایلینوی، به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.
«آمریکا سازمان مجاهدین خلق را از فهرست گروههای تروریستی خارج میکند»
خبرگزاریهای آسوشیتدپرس و رویترز به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش کردهاند که واشینگتن قصد دارد نام سازمان مجاهدین خلق را از فهرست گروههای تروریستی این کشور خارج کند.
آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای آمریکایی که خواستهاند نامشان فاش نشود، روز جمعه ۳۱ شهریور، گزارش داده که هیلاری ردهام کلینتون، وزیر خارجه ایالات متخده، روز جمعه کنگره آمریکا را در جریان این تصمیم قرار خواهد داد.
دادگاهی در آمریکا تا یکم اکتبر به وزارت خارجه آمریکا فرصت داده بود تا در این باره تصمیمگیری کند.
خبرگزاری رویترز هم به نقل از دو مقام آمریکایی که خواستهاند نامی از آنها برده نشود این خبر را منتشر کرده است. رویترز مینویسد این تصمیم واشینگتن، برای سازمان مجاهدین که سالها در تلاش است از این فهرست بیرون بیاید یک پیروی سیاسی به شمار میرود.
رویترز میافزاید انتظار میرود آمریکا این تصمیم را در روز یکم اکتبر (۱۰ مهرماه) به طور رسمی اعلام کند.
شبکه خبری سی ان ان هم این خبر را به نقل از سه مقام دولتی آمریکا گزارش کرده است.
سازمان مجاهدین خلق در سال سال ۱۹۹۷ به خاطر «کشتن» شش آمریکایی «به دست سازمان مجاهدین» در پیش از انقلاب و «تلاش برای حمله» به مقر دیپلماتیک ایران در سازمان ملل در سال ۱۹۹۲ در فهرست گروههای تروریستی آمریکا قرار گرفت.
با این حال پس از حمله آمریکا به عراق، نیروهای سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف خلع سلاح شدند تا اینکه بیشتر اعضای آن نیز درماههای اخیر از اشرف به اردوگاه آزادی در عراق منتقل شدند.
ایالات متحده با سازمان ملل در تماس است که افراد سازمان مجاهدین خلق را در کشورهای مختلف اسکان دهد.
Wednesday, 19 September 2012
درگذشت حسن نزیه
با اندوه وتاسف بیکران درگذشت رادمرد میهن دوست وپیرو دیرپای دکترمحمدمصدق وچهره وزین ومتین نهضت ملی ایران شادروان حسن نزیه رابه خانواده محترم ایشان وبه عموم مردم حق شناس ایران تسلیت عرض میکنیم .
نزیه درتمامی عمر آزادیخواهی خستگی ناپذیر ومبارزی سترگ بود. ازنهضت مقاومت ملی بعداز کودتای ننگین 28 مرداد32 گرفته تاتشکیل جبهه ملی دوم درسال 39 وتاسیس نهضت آزادی درسال 40 وایجادکانون وکلای دادگستری وکانون مدافعان حقوق بشردر دوران انقلاب وشرکت در دولت موقت بعداز پیروزی انقلاب وسپس دراعتراض وانتقاد ومبارزه با انحصارطلبی های پس ازانقلاب ، همه جا ازپیشگامان بود. مانام ویاد آن بزرگ مرد را گرامی میداریم.
تهران – 29 شهریورماه 1391
ادیب برومند-دکترلقااردلان-بانوفرشیدافشار-مهندس عباس امیرانتظام- دکترهرمیداس باوند – دکترعلی رشیدی-حسین شاه حسینی-مهندس حسین عزت زاده –سرلشگربازنشسته ناصرفربد – اصغرفنی پور- دکترمهدی مویدزاده – منوچهر ملک قاسمی – دکترحسین موسویان
به یاری زلزله زدگان بشتابیم
هموطنان عزیز،
جبهه ملی ایران در راستای اقدامات انجام شده سابق دربازسازی مناطق زلزله زده کشورمان ازجمله در بوئین زهرا،بجنورد،طبس وبم اینک مصمم است که برای کمک به بازسازی مناطق زلزله زده آذربایجان نسبت به ساختن مدارس ودرمانگاه درمناطق مورد نیاز اقدام نماید.وبدیهی است که یاری هموطنان را درپیشبرداین مقصود انسانی وملی ارج می نهد.
به منظور جمع آوری کمک های مردمی حساب جاری شماره 0108815199003 دربانک ملی ایران شعبه خیابان میرزای شیرازی مشترکا به نام خانم دکترلقااردلان (وزیری) وآقایان ادیب برومند،حسین شاه حسینی و دکترحسین موسویان افتتاح گردیده است. هموطنان ارجمندمیتوانند ازطریق کلیه شعب بانک ملی ایران همیاری خودرا به این حساب واریز فرمایند.
تهران- 20 /6 /1391
روابط عمومی جبهه ملـی ایــران
ایستادگی ایران در کنار اسد؛ گره پیچیده «گروه تماس» سوریه – مقاله از رضا تقی زاده (تحلیل گر سیاسی)
یک روز بعد از اعلام رسمی حضور نیرو های قدس در کنار نیرو های امنیتی سوریه توسط فرمانده سپاه پاسداران، علی اکبر صالحی وزیر خارجه جمهوری اسلامی به منظور شرکت در جلسه وزیران خارجه چهار کشور مصر، ترکیه، عربستان سعودی و ایران، راهی قاهر شده است.
به دلیل حمایت همه جانبه از رژیم بشار اسد، ایران با سه کشور دیگر عضو «گروه تماس» در تقابل آشکار و در جمع چهار کشور در اقلیت کامل قرار دارد.
گروه تازه تماس طی اجلاس فوق العاده کشور های اسلامی در مکه با پیشنهاد محمد مرسی رییس جمهور مصر شکل گرفت. پیش از تشکیل جلسه روز دوشنبه وزیران خارجه چهار کشور در قاهره، «جلسه کارشناسی» در سطح معاونین وزیر خارجه در قاهره برگزار شد و از رسیدن به نتیجه باز ماند.
با وجود این، جلسه وزیران امور خارجه گروه چهار که نسبت به تشکیل آن تنها ایران و مصر علاقمند هستند، در قاهره برگزار می شود. گروه تماس دیگری با ابتکار ترکیه در گذشته شکل گرفته که برای شرکت در آن از ایران دعوت نشده.
تقاضای حضور در تماس های منطقه ای و بین المللی مربوط به بحران سوریه را ایران حتی طی مذاکرات اتمی خود با گروه ۱+۵ نیز به دفعات مطرح ساخته بود، ولی به علت مخالفت کشورهای غربی این در خواست تهران در گذشته مورد توجه قرار نگرفت.
ایران در هفته گذشته، حسین امیر عبداللهیان معاون وزیر امور خارجه را به جلسه کارشناسی در قاهره اعزام کرد در حالی که نماینده ترکیه در جلسه یاد شده سفیر سابق ترکیه در دمشق بود.
در جلسه وزیران امور خارجه چهار کشور، وزیر خارجه عربستان غایب است و عبدالعزیر معاون وزیر خارجه سعودی به جلسه «گروه تماس» در قاهره فرستاده شده است.
محمد کامل عمر، وزیر امور خارجه مصر نیز همزمان با تشکیل جلسه چهارگانه، میزبان لورن فابیوس وزیر خارجه فرانسه است. از این لحاظ انتظار می رود به جز حضور در یک دیدار تشریفاتی با صالحی و احمد داوود اغلو، وزیر خارجه مصر مسئولیت پرداختن به امور سوریه در اجلاس قاهره را به شوقی اسماعیل معاون خود واگذار سازد.
پیشنهاد غریب تهران
تجربه قرار گرفتن در اقلیت در جلسه هفته گذشته کارشناسان در قاهره، تهران را به طرح پیشنهادی تشویق نمود که از ابتدا چندان قابل هضم نبود. در آستانه سفر صالحی به قاهره تهران پیشنهاد کرد که از دولت عراق و همچنین ونزوئلا برای شرکت در جلسه رسیدگی به امور سوریه دعوت به عمل آید.
توجیه تهران برای دعوت از عراق همسایگی آن کشور با سوریه و ریاست ادواری اتحادیه عرب، و در مورد دعوت از ونزوئلا، نمایندگی آن کشور در جنش غیر متعهدها است.
این پیشنهاد تهران به دلیل مخالفت مصر ، ترکیه و عربستان سعودی، مورد توجه قرار نگرفت و وزیر خارجه تهران ناگزیر شد به تنهایی در اجلاس قاهره حضور یابد.
خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران اعلام کرده که اخضر الابراهیمی نماینده صلح سازمان ملل در امور سوریه نیز در جلسه وزیران در قاهره حضور خواهد یافت.
هدف از تشکیل جلسه گروه چهار پایان دادن به خونریزی های در سوریه اعلام شده. تاکنون بیش از ۲۲.۰۰۰ هزار غیر نظامی جان خود را طی درگیری های ۱۸ ماهه با نظامیان طرفدار اسد از دست داده و بیش از ۲۵۰.۰۰۰ نفر بی خانمان شده اند.
هر سه کشور مصر، عربستان سعودی و ترکیه قویا کناره گیری بشار اسد از قدرت و تغییر رژیم در دمشق را خواستار شده اند، حال آنکه حفظ رژیم اسد خط قرمز اعلام شده ایران است.
جنگ برای حفظ اسد
طرح موضوع سوریه در نشت خبری محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران یک روز پیش از عزیمت علی اکبر صالحی به قاهره، تاکید بر نقش سپاه در تدوین و اجرای سیاست های جمهوری اسلامی در رابطه با سوریه و نقش تشریفاتی وزارت خارجه در این زمینه است.
در حالی که فرمانده سپاه حضور عوامل نظامی را در سوریه را مورد تائید قرار می دهد و اعلام کرده که حتی در مورد شرکت در جنگ به منظور دفاع از رژیم اسد مشغول بررسی است، شرکت علی اکبر صالحی در جلسه چهار جانبه قاهره که ظاهرا هدف آن حصول توافق و دست یافتن به راه حل های مشترک با کشور های مخالف اسد است سئوال برانگیز به نظر می رسد.
پیش از عزیمت به قاهره، اظهارات علی اکبر صالحی به خبرگزاری دولتی ایران ( ایرنا) حاکی از بی هدفی این سفر و در ابهام کامل قرار داشتن نتایج احتمالی آن بود.
سوریه و پرونده اتمی
در یک جمع بندی نه چندان عملگرایانه، ایران دو موضوع دشوار در مناسبات خارجی خود (پرونده اتمی و رژیم اسد در سوریه) را در ارتباط با یکدیگر قرار داده است.
شاید انتظار می رفت که با توجه به حساسیت فوق العاده اوضاع سوریه، و همچنین قرار گرفتن منطقه در خطر یک جنگ فراگیر بر سر فعالیت های اتمی ایران، جمهوری اسلامی بتواند با انعطاف پذیری در یک جبهه وضعیت خود را در جبهه دیگر بهبود بخشیده و به نوعی زمینه خروج از بحران رو به تشدید کنونی را فراهم سازد.
در نهایت شگفتی و ظاهرا به دلیل تعریف نشدن روشن هدف های راهبردی، جمهوری اسلامی با سخت تر کردن مواضع خود در یک جبهه، عملا وضعیت جبهه دیگر را نیز دشوارتر از پیش ساخته و با کشیدن «دایره منحوس» از ترکیب این دو معضل به دور خود، یکی را در خدمت بحرانی تر ساختن دیگری قرار داده است.
در هر دو مورد، سپاه و رهبری جمهوری اسلامی در موضع تصمیم گیری نهایی قرار داشته و نقش دولت را به اداره امور ستادی تصمیمات خود کاهش داده اند.
در هر دو مورد، طی ماه های اخیر مواضع ایران سخت تر از پیش شده و شانس رسیدن جامعه جهانی به یک توافق لمسی با جمهوری اسلامی به حداقل ممکن کاهش یافته است.
در ماه آوریل امید رسیدن به نتیجه مناسب در کنفرانس اتمی استانبول مابین ایران و گروه ۱+۵ فراوان بود. در همان زمان نمایندگانی از مجلس اسلامی و یا وابسته به حاکمیت ایران، ادامه حضور بشار اسد در قدرت را شرط نهایی گفت و گو با مخالفان نمی دانستند.
در حال حاضر، مذاکرات اتمی ایران با جامعه جهانی به شکست کشیده شده و در رابطه با سوریه، فرمانده ارشد نظامی ایران به صورت غیر مستقیم از شرکت در جنگ (در صورت فراهم شدن شرایط) سخن می گوید.
برگزاری مانور جاری نظامی آمریکا در آب های خلیج فارس و تنگه هرمز حاکی است که کشورهای عرب و آمریکا، به دلیل سخت تر شدن مواضع جمهوری اسلامی افزایش آمادگی نظامی به منظور رویارویی با رویدادهای احتمالی در منطقه را جدی تر از شانس رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی در هر یک از دو موضوع قطع حمایت از اسد، و یا قبول خواسته های جامعه جهانی پیرامون برنامه های اتمی تهران می بینند
Monday, 17 September 2012
جبهه ملی ایران در خارج از کشور درگذشت حسن نزیه را تسلیت میگوید
حسن نزیه- از هوادران قدیمی محمد مصدق و رئیس شرکت ملی نفت ایران در دوران صدارت مهندس مهدی بازرگان، روز جمعه ٢٤ شهریور، در سن ٩١ سالگی در پاریس درگذشت. نزیه که بعد از انقلاب اسلامی خیلی زود به منتقد نظام تبدیل شد، سرانجام ناچار به ترک ایران و اقامت در فرانسه گردید. وی در سالهای آخر عمر به بیماری آلزایمر مبتلا شده بود.
حسن نزیه که رئیس کانون وکلای ایران نیز بود، بلافاصله پس از وقوع انقلاب اسلامی، همکاری خود را با مهدی بازرگان آغاز کرد، اما خیلی زود و پس از مخالفت با اصل جمهوری "اسلامی" به مخالفان پیوست.
دانشنامۀ ویکیپدیا در بارۀ وی مینویسد: «حسن نزیه زادهٔ ۱۳۰۰ خورشیدی در تبریز و فرزند محمدعلی نزیه از بازرگانان مشروطهخواه آن شهر است. حسن نزیه نوه دکتر عبدالرحیم بهشتی (مشیرالاطبا) است که از پزشکان و نویسندگان دوره خود بود»...
«حسن نزیه، در سال ۱۳۲۳ از دانشگاه تهران دانشآموخته شد. وی لیسانسیه رشته قضائی از دانشکده حقوق تهران و دارای سابقه تحصیل و پژوهش حقوقی در سوئیس بود».
«حسن نزیه، در سالهای پس از شهریور ۱۳۲۰ از هواداران محمد مصدق شد و از اعضای فعال نهضت مقاومت ملی به رهبری آیتالله زنجانی بود. نزیه همچنین از همکاران نشریه راه مصدق، ارگان مقاومت ملی بود. حسن نزیه در جریان محاکمه دکتر مصدق لایحه دفاعیه مفصلی برای او تهیه کرد که بخشهایی از آن مورد استفاده دکتر مصدق قرار گرفت».
«وی در دوره پانزدهم کانون وکلا که متین دفتری ریاست آنرا به عهده داشت، نایب رئیس کانون وکلا بود. در نخستین جلسه هیئت مدیره جدید کانون وکلای دادگستری، حسن نزیه با هشت رأی از دوازده نفر حاضر به عنوان رئیس کانون وکلا انتخاب شد. بدین ترتیب کانون وکلا بهطور کامل در دست مخالفین دولت و نزدیکان جبهه ملی و نهضت آزادی قرار گرفت»...
سایت "پژوهشکدۀ باقرالعلوم" نیز در بارۀ وی مینویسد: «سخنرانی نزیه در خرداد ٥٨ در سمینار وکلای دادگستری جنجال آفرید. وی در دومین روز این کنگره به شدت از وضعیت مملکت انتقاد کرد و گفت بعضی تصور می کنند، تمام مسائل سیاسی و اقتصادی و قضایی را می توانیم در قالب اسلام بسازیم. وی در ادامه از جریان کار در دادگاههای انقلاب انتقاد کرد... آیت الله بهشتی به شدت به سخنان وی اعتراض کرد و محاکمه او را به علت مخالفت با نظام اسلامی خواستار شد»...
Sunday, 16 September 2012
آخرین تحولات انتخابات آمریکا: اوباما اندکی جلوتر از رامنی - نوشته رضا تقی زاده
بر اساس تازهترین گمانهزنیهای شبکه خبری انبیسی و والاستریت جورنال، هماینک در آستانه انتخابات بعدی ریاستجمهوری آمریکا باراک اوباما برای نخستین با در عرصه اقتصادی جلوتر از میت رامنی، نامزد جمهوریخواهان قرار گرفته، و در سه ایالت حساس و تعیینکننده اوهایو، فلوریدا و ویرجینیا نیز از وی جلوتر است.
تا آغاز رأیگیری زودرس در بعضی ایالات آمریکا کمتر از دو هفته، و تا رأیگیری سراسری در پنجاه و هفتمین انتخابات رئیس جمهوری آمریکا که روز ۶ ماه نوامبر برگزار خواهد شد تنها چند هفته باقی ماندهاست.
از سال ۱۹۶۴ به این سو رأیدهندگان آمریکایی از هر ایالت، بهعلاوه منطقه کلمبیا، ۵۳۸ نماینده را راهی کالج انتخاباتی میکنند. این گروه بعد از انتخابات ۶ نوامبر، در روز ۱۷ دسامبر گرد هم آمده و رئیس جمهور منتخب را رسماً معرفی میکنند. برنده انتخابات باید حداقل ۲۷۰ رای از اعضاء کالج انتخاباتی را بدست آورد.
روش انتخاب رئیس جمهور در آمریکا در ظاهر غیر مستقیم است، اما در باطن نقش کالج انتخاباتی تشریفاتی است. در موارد نادری که رای دو نامزد اصلی به یکدیگر نزدیک بوده، برنده نهایی انتخابات در مجموع رای کمتری از نامزد بازنده داشته ولی آراء بیشتری را از ایالات بدست آوردهاست.
در انتخابات ۶ نوامبر سال جاری، میت رامنی فرماندار پیشین ایالت ماساچوست و نامزد حزب جمهوریخواه رقیب اصلی باراک اوباما است. دو داوطلب دیگر به نامهای گری جانسون، فرماندار سابق نیومکزیکو از سوی حزبی به نام لیبرال، و جیل استین از سوی حزب سبزها نیز در انتخابات حضور خواهند داشت.
همزمان با انتخابات ریاستجمهوری یک سوم از نمایندگان سنا (۳۳ ایالت درجه یک) و نمایندگان کنگره نیز انتخاب میشوند.
اقتصاد و سیاست خارجی
از زمان معرفی میت رامنی به عنوان نامزد رسمی جمهوریخواهان تاکنون، رأیدهندگان آمریکایی در عرصه اقتصاد وی را به باراک اباما ترجیح میدادند. رکود اقتصادی و افزایش بیکاری و تحقق نیافتن وعدههای اوباما برای افزایش فرصتهای شغلی در آمریکا، و بخصوص ادامه روند افزایش قرضههای دولتی از جمله مهمترین دلایل ترجیح دادن رامنی بر اوباما بود.
تازهترین گمانهزنیهای انتخاباتی حاکی است که در زمینه سیاست خارجی نیز رأیدهندگان آمریکایی اوباما را (با فاصلهای اندک) بر میت رامنی ترجیح میدهند.
واکنش سریع میت رامنی به رویدادهای اخیر کنسولگری آمریکا در بنغازی را که به کشته شدن کریس استیونز سفیر واشینگتن در طرابلس و سه همکار او انجامید، پارهای رسانههای آمریکایی عجولانه خواندند.
اوباما در این مورد رامنی را به «شلیک کردن قبل از هدفگیری» متهم کرد. دو روز بعد از رخداد بنغازی، گمانهزنیهای صورت گرفته در سه ایالت اوهایو، فلوریدا و ویرجینیا نشان میداد که اوباما از رامنی جلوتر است.
جورج بوش در دور دوم انتخابات و اوباما در سال ۲۰۰۸ در هر سه ایالت یاد شده به پیروزی رسیدند. از این لحاظ پیروزی نهایی برای راه یافتن به کاخ سفید در انتخابات ششم نوامبر به پیروزی در سه ایالت یاد شده نسبت داده میشود.
اگرچه فاصله دو رقیب اصلی انتخاباتی سال جاری از یکدیگر نسبتا اندک است، ولی به دلیل برگزار شدن کنوانسیون هر دو حزب، فرصتهای محدودی برای تغییر تعیینکننده نظر رأیدهندگان باقی ماندهاست. شاید تنها رویداد تأثیرگذار را بتوان به تحولات غیر قابل پیشبینی در عرصه مناسبات خارجی و یا یک جنگ احتمالی منطقهای نسبت داد.
نسبت آراء
تازهترین گمانهزنیها حاکی است که نزد گروهی که احتمال رای دادن آنها بیشتر است، اوباما از ۴۹ و رامنی از ۴۶ درصد حمایت رأیدهندگان برخوردارند. البته ضریب خطای این گمانهزنیها نیز در همین حدود است.
پیش از بروز رویداد بنغازی و انتشار گزارشهای کشته شدن سفیر آمریکا، در پاسخ به این پرسش که چه کسی سیاست خارجی آمریکا را بهتر هدایت خواهد کرد، برتری اوباما ۱۰ درصد بیشتر از رامنی بود.
بر اساس یک گمانهزنی از سوی شبکه خبری سیبیاس و نیویورک تایمز، میزان محبوبیت اوباما در مقام رئیس جمهور، از زمان کشتن بن لادن در پاکستان در ماه مه سال ۲۰۱۱، اینک برای نخستین بار به ۵۱ درصد رسیدهاست.
در عین حال هنوز اکثریت رأیدهندگان احتمالی، از شیوه اداره اقتصاد ملی توسط دولت اوباما ناراضیاند. از هر ۱۰ رأیدهنده بالقوه، ۷ نفر معتقدند که وضعیت اقتصادی آمریکا بد و یا بسیار بد است.
۵۴ درصد از رأیدهندگان اعتقاد دارند که اقتصاد در مسیر نامناسبی قرار دارد و تنها ۴۰ درصد معتقدند که اقتصاد آمریکا در مسیر درستی است.
با این وجود اوباما همچنان نزد زنهای رأیدهنده ۱۲ درصد از میت رامنی جلوتر است. میت رامنی نیز نزد مردان رأیدهنده ۸ درصد از اوباما جلوتر است.
میزان حمایت رأیدهندگان مستقل و غیر وابسته به یکی از دو حزب بزرگ از اوباما، در سال ۲۰۰۸ حدود ۸ درصد بیش از از رقیب او سناتور جان مککین بود. در حال حاضر حمایت این گروه از میت رامنی ۶ درصد بیشتر از اوباما است.
ناامیدی
گمانهزنیها حاکی از آن است که ۴۵ درصد از مردم آمریکا نسل بعدی را در وضعیت بدتری نسبت به شرایط زندگی خود میبینند، در حالی که تنها ۳۱ درصد بر این باورند که وضعیت نسل بعد بهتر خواهد بود.
بعد از برگزاری کنوانسیون حزب دمکرات در هفته گذشته، گمانهزنیها حاکی از برتری ۵۱ درصدی اوباما و جو بایدن به عنوان رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور، نسبت به ۴۳ درصد حمایت رأیدهندگان از میت رامنی و پل رایان بود.
عامل دیگری که نشاندهنده شانس بیشتر اوباما برای پیروزی احتمالی در انتخابات ماه نوامبر است، نسبت علاقه شخصی طرفداران رئیس جمهور از او است.
در حالی که ۶۲ درصد از طرفداران اوباما به خاطر علاقه شخصی به او رای میدهند و تنها ۳۰ درصد بخاطر مخالف بودن با رامنی، ۵۰ درصد از طرفداران رامنی بخاطر علاقه شخصی به او رای میدهند و ۳۹ درصد بخاطر مخالفت با اوباما.
در حالی که تنها کمتر از هشت هفته به تاریخ برگزاری بااهمیتترین انتخابات و انتخاب قدرتمندترین سیاستمدار جهان باقی مانده، تنها ۵ درصد از رأیدهندگان آمریکایی هنوز در مورد تشخیص نهایی خود به تصمیم قطعی نرسیدهاند. از این لحاظ راه اوباما در وضعیت موجود برای بدست آوردن ۲۷۰ رای در کالج انتخاباتی و دست یافتن دوباره به کاخ سفید به عنوان پنجاه و هفتمین رئیس جمهور آمریکا هموارتر از میت رامنی بهنظر میرسد
Saturday, 15 September 2012
ایرانیان و سفارتخانههایی که تعطیل میشوند - مقاله از نغمه دوستدار
آمریکا، مصر، انگلستان و حالا کانادا. تعداد کشورهایی که در ایران سفارتخانه ندارند، کمکم بیشتر میشود.
با اعلام خبر تعطیلی سفارت کانادا در ایران، در کمتر از یکسال، اکنون این دومین سفارتخانه خارجی است که در ایران تعطیل میشود: بریتانیا و کانادا، هر دو کشورهایی بودهاند که تعداد زیادی از ایرانیان برای کار و تحصیل در آنها زندگی میکنند و به دنبال آن، تعداد زیادی نیز برای دیدار فرزندان و بستگانشان به این کشورها رفت و آمد دارند.
اکنون مهاجران و ساکنان این دو کشور هم به جمعیت بزرگ ایرانیان مقیم آمریکا پیوستهاند که هم خود در انجام امور کنسولی و عای خود دچار مشکلاند، هم وابستگانشان در ایران برای برقراری ارتباط با آنها دچار مشکل شدهاند.
سنت تعطیلی سفارتها
سفارتخانه دارای ماموریت دیپلماتیک دائمی و مسئول روابط دیپلماتیک با كشور میزبان و حافظ منافع شهروندان خودی در كشور میزبان است.
سفیر بالاترین مقام اداری سفارتخانه و دیپلمات ارشد و سخنگوی دولت خود در كشور میزبان است و سفرا معمولاً یكی از بالاترین سطوح شغلی در ردهبندی سیاسی محسوب میشوند. وجود سفارتخانه در یك كشور نشانه به رسمیت شناخته شدن كشور میزبان توسط كشور دارای سفارتخانه است. تعطیل شدن سفارتخانهها که به معنای به حداقل رسیدن روابط سیاسی دو کشور است، هم در بعد سیاسی هم در بعد اجتماعی بر احوال مردم ایران موثر است.
با حمله شماری از دانشجویان پیرو خط امام و تصرف سفارت آمریکا در تهران و به گروگان گرفتن ۶۶ دیپلمات آمریکایی در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، سفارت آمریکا در ایران تصرف شد و اکنون بیش از ۳۲ سال است که آمریکا در ایران سفارتخانه ندارد. روابط ایران و مصر نیز در سال ۱۳۵۸ و به دستور آیتالله خمینی قطع شد.
سنت حمله به سفارتها با حمله به سفارت انگلستان دوباره زنده شد. سهشنبه، هشتم آذر ۱۳۹۰ عدهای بسیجی که دانشجویان دانشگاههای تهران نامیده شدند، وارد ساختمان سفارت انگلستان شدند، پرچم بریتانیا را پایین کشیدند و بعضی مدارک را از درون ساختمان سفارتخانه به بیرون پرتاب کردند.
پس از تعطیلی سفارتهای دو کشور در پایتختهای یکدیگر، سفارت سوئد در تهران حافظ منافع دولت بریتانیا و در مقابل سفارت عمان در لندن، حافظ منافع دولت ایران است.
روز جمعه، ۱۷ شهریور ۱۳۹۱ (هفتم سپتامبر)، سفارت کانادا در ایران تعطیل شد. جان برد، وزیر امور خارجه کانادا، در بیانیهای دیپلماتهای ایرانی در کانادا را "عنصر نامطلوب" خواند و اعلام کرد که روابط دیپلماتیک بین کانادا و ایران به حالت تعلیق درآمده، تمام دیپلماتهای کانادا ایران را ترک کردهاند و به دیپلماتهای ایران در اوتاوا گفته شده است که در مدت پنج روز این کشور را ترک کنند.
حوادث پس از انقلاب اسلامی در ایران و مهاجرت تعداد زیادی از ایرانیان به کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی، سرنوشت بسیاری از آنان را به روابط دیپلماتیک گره زده است. این ارتباط گاه در سطح امور روزمره و عادی زندگی این دسته از ایرانیان است و گاه به وضعیت پروندههای سیاسی، اقتصادی و حقوق بشری برمیگردد.
چه کسی بیشتر ضرر میکند؟
تعطیلی سفارتخانهها هم برای مردم ایران مشکلساز است هم برای دولت ایران؛ اما عدهای معتقدند این مشکلات برای مردم بیشتر است.
امیر، شهروند ایرانی که پروندهای برای رفتن اقامت در کانادا باز کرده است، در این زمینه میگوید: "اگر بخواهیم ببینیم مشکلات این اتفاق بیشتر برای مردم است یا دولت، باید از هر دو نظر این قضیه را بررسی کنیم. کانادا یکی از کشورهایی است که مهاجران ایرانی زیادی دارد. علاوه بر آن کشوری است که بسیاری از دانشجویان ایرانی آنجا تحصیل میکنند. حالا شما فرض کنید که سالها برای گرفتن اقامت این کشور تلاش کردهاید و الان که روابط دو کشور قطع شده، باید همچنان در ایران بمانید و به فکر گرفتن اقامت در یک کشور دیگر باشید.
اما از نظر دولت ماجرا فرق میکند. از آنجا که بعد از فرار محمود خاوری به کانادا بسیاری خوشحال شدند که کسی دستش به او نمیرسد تا شرکای خودش در جریان اختلاس را معرفی کند، طبیعی است که بعد از این قضیه و قطع شدن روابط، بعضی از افراد حکومتی بیشتر خوشحال میشوند. چون دیگر ایران نمیتواند از کانادا به صورت رسمی برای برگرداندن خاوری درخواست کند. از آن گذشته، دولت ایران هیچوقت رابطه استراتژیک و نزدیکی با کانادا نداشته و طبیعی است بهخاطر این اتفاق، معادلات قدرت زیاد به هم نمیخورد و تاثیری در نظام ندارد. پس نتیجه میگیریم که این اتفاق به ضرر مردم است."
تینا، دانشجوی ایرانی ساکن کانادا که تنها یکسال است به این کشور رفته است میگوید: "به نظر من هم سیاست خارجه ایران ضرر میبیند هم مردم. متاسفانه یک مشکل بزرگ و اساسی برای مهاجران ایرانی که برای ادامه تحصیل و ... به کانادا آمدهاند بهوجود آمده است."
ایرانیان در وطن مانده
در سالهای گذشته، هر ایرانی که تقاضای سفر یا اقامت در آمریکا را داشت، باید برای انجام کارهای مربوط به این سفر، در سفارتخانههای این کشور در خارج از ایران اقدام میکرد.
این روند در تمام سالهای پس از انقلاب در ایران وجود داشته و تقاضای هر ویزای آمریکا با پذیرش خطر پذیرفته نشدن، کمترین هزینهاش یک سفر خارجی به کشورهایی نظیر ترکیه، امارات یا سوریه است که علاوه بر هزینههای مربوط به تقاضای ویزا در سفارتخانه، شامل هزینههای بلیت هواپیما و هتل هم میشود.
اکنون چند ماهی هست که همین مسئله در مورد تقاضای ویزا از سفارت انگلستان هم وجود دارد و ایرانیان متقاضی باید متحمل هزینههای اضافی سفر و انتظار برای پاسخ شوند. اتفاقی که مدت کوتاهی است در مورد کانادا هم افتاده و پس از تعطیل شدن بخش کنسولی آن در ایران، به کشورهای دیگر منتقل شده است.
با این اتفاقها، بازار مشاغل کاذب برای انجام امور کنسولی در ایران گرم است. از جمله این مشاغل، دریافت مبلغی برای تعیین وقت سفارت در کشورهای دیگر، پر کردن فرمهای تقاضا و پرداخت مبالغ مربوط به این امور از طریق کارتهای اعتباری است که امکان آن برای ایرانیان داخل کشور وجود ندارد و برخی واسطهها از این طریق سودجویی میکنند.
مینو، شهروند تهرانی که پسرش ۱۲ سال است در انگلستان زندگی میکند، پیش از این چندین بار به این کشور سفر کرده، اما حالا با پایان اعتبار ویزایش مجبور است برای تقاضای ویزا به خارج از کشور برود. قبل از آن، برای پر کردن فرم تقاضا، به واسطهای مراجعه کرده که با دریافت ۸۰ دلار، هم فرم را پر میکند، هم هزینه ویزا را به حساب سفارت میریزد. پاتوق این واسطهها جایی در حوالی محل سفارت سابق انگلستان است و این واسطه تاکیدکرده که اگر این فرم توسط او پر نشود، ممکن است ویزا رد شود. شهروندان زیادی مانند مینو، امکان پرداخت هزینه فرم را به دلیل قطع ارتباط با بانکهای جهانی ندارند و ترجیح میدهند این ۸۰ دلار را بپردازند.
لیلا و همسرش هم چند سالی هست که پسر جوانشان را برای ادامه تحصیل به انگلستان فرستادهاند. با بسته شدن سفارت این کشور، حالا مدتهاست که همسر لیلا امکان سفر برای دیدار فرزندش را پیدا نکرده است و با توجه به وضعیت شغلیاش نمیتواند مدتها در خارج از کشور منتظر صدور ویزا بماند.
Friday, 14 September 2012
بان کی مون فیلم موهن را محکوم کرد
جمعه ۲۴ شهریور ۱۳۹۱
کلمه
چکیده: بان کی مون ساخت فیلم ˈ بیگناهی مسلمانان ˈ که به نظر میرسد عمدا با هدف تعصب گرایی وخونریزی تولید شده است را محکوم کرد...
ˈبان کی مونˈ دبیر کل سازمان ملل با محکوم کردن ساحت فیلم موهن ضد اسلامی که موجی از خشونت علیه آمریکاییها در خاورمیانه بر پا کرده است، سازندگان این فیلم و کسانی که از آن حمایت میکنند را مسبب این خونریزیها دانست.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس ˈوانینا مایستراجیˈ سخنگوی سازمان ملل گفت: ˈبان کی مونˈ به دلیل اعمال خشونت بار علیه آمریکاییها به شدت مضطرب است.
وی افزود:بان کی مون ساخت فیلم ˈ بیگناهی مسلمانان ˈ که به نظر میرسد عمدا با هدف تعصب گرایی وخونریزی تولید شده است را محکوم کرد.
وی تاکید کرد: در این برهه زمانی بسیار بحرانی دبیرکل سازمان ملل از مسلمانان جهان خواهان آرامش وخویشتنداری وضرورت گفتوگو و احترام متقابل است.
دوستان و دوستداران آزادی و استقلال ایران
با خرسندی دو مطلب مهم را در ارتباط با برنامه ای برای بزرگداشت دکتر مصدق رهبر فقید ملت ایران به آگاهی شما می رسانیم:
1- دانشگاه Northeastern درشیکاگو که از دانشگاه های معتبر ایالت ایلی نویز است موافقت کرده است تالاری را به نام دکتر مصدق نام گذاری کند. هر روز که می گذرد ارزش خدمات مصدق برای استیفای حقوق ملی ایرانیان و استقرار آزادی و دموکرسی، و صداقت و روشن بینی او در کارسیاست ورزی و کشور داری، نه تنها برای مردم ایران، بلکه برای جهانیان بیشتر روشن می شود. به دلیل همین ارج واعتبار جهانی است که یک دانشگاه معتبر آمریکایی حاضر شده است یکی از تالارهای خود را به افتخار مصدق نام گذاری کند. اما این را هم باید بدانیم که در راه تحقق یافتن این امر مهم یک ایرانی فرهیخته و میهن دوست که مانند ما پیرو راه مصدق است نقش اساسی داشته است. دکتر حمید اکبری، استاد صاحب کرسی در دانشگاه Northeastern سالها است فعالیتهای ارزنده ای را هم در جهت مبازه با استبداد و ارتجاع حاکم بر ایران و هم شناساندن خدمات دکتر مصدق وچهره و شخصیت راستین او دنبال می کند. بنیاد دانشگاهی دکتر محمد مصدق در دانشگاه نورت ایسترن، به عنوان تنها بنیاد دانشگاهی در جهان، سالهاست که کنفرانس های و برنامه های گوناگونی در باره دوران دکتر مصدق و نیز دموکراسی در ایران و خاورمیانه برگزار می کند. از جمله این برنامه، همایش سه روزه ای در بارۀ دکترمصدق و دوران زمامداری او در دانشگاه Northeastern در سال 2001 برگزار کرد که صاحبنظران و پژوهشگران بسیاری از اروپا و آمریکا در آن شرکت داشتند. سپس در سال 2003، کنفرانس سرنگونی دموکراسی در ایران و گواتمالا برگزار گردید. کنفرانس صدمین سالروز مشروطیت در سال 2006 برپا شد و کنفرانس انقلاب و دولت بختیار نیز در سال 2009 انجام پذیرفت. سال گذشته نیز کنفرانس بزرگی به مناسبت شصتمین سالگرد نخست وزیری دکتر مصدق با عنوان "بررسی روش های دستیابی به دموکراسی در ایران" در آن دانشگاه سازمان یافت.
2- به همت دانشگاه Northeastern و کوشش دکتر اکبری 11 نوامبر مراسمی در Press Club ، در واشنگتن دی سی که از معتبرترین مکانهای پایتخت آمریکا برای بر پا داشتن گردهمایی های سیاسی و فرهنگی است بر گزار خواهد شد که با شصت ویکمین سالگرد ایراد نطقی توسط دکتر مصدق در همان مکان، هنگامی که برای دفاع از حقوق ملت ایران در شورای امنیت به آمریکا سفر کرد، مقارن خواهد بود. نکته ای که دوستان بویژه باید به آن توجه کنند این است که برای عملی شدن نامگذاری تالاری در دانشگاه Northeastern به نام مصدق باید مبلغی در حدود 250 هزاردلار در اختیار دانشگاه Northeastern گذاشت. دکتر اکبری با بر پا داشتن یک گردهمایی در شیکاگو تا کنون به تأمین 50 هزار دلار از این مبلغ توفیق یافته است. او در نظر دارد با سازمان دادن گردهمایی های دیگری در مکانهای اصلی تمرکز ایرانیان در آمریکا مبلغ مورد نیاز را گرد آوری کند. برگزاری نشست 11 نوامبر در Press Club فرصتی خواهد بود تا ضمن تجلیل از مصدق و خدمات وی، برای این منظور ارزنده نیز وجوهی جمع آوری شود. دکتر اکبری که در ماه گذشته برای فراهم آوردن مقدمات این کار به واشنگتن آمده بود، اعلام آمادگی کرد که برای دیدار با دوستان جبهۀ ملی در منطقۀ ما به واشنگتن باز گردد. اکنون اطلاع یافته ایم که وی روز شنبه 22 سپتامبر در واشنگتن خواهد بود و ما دیداری را با وی برای ساعت 5 بعد از ظهر همان روز در کافۀ "لامادلن" در راکویل پایک، در نظر گرفته ایم تا خود او شخصا در بارۀ موضوعاتی که در بالا مورد اشاره قرار گرفت توضیحات مشروح تری در اختیار ما بگذارد. به این وسیله مراتب به اطلاع دوستان گرامی می رسد و انتظار می رود که همۀ ما، با اعتقادی که به مصدق و ضرورت احیای راه رسم او داریم، در کمک به برگزاری نشست Press Club و جمع آوری وجوهی هرچه بیشتر برای تحقق بخشیدن به نامگذاری تالار دانشگاه Northeastern به نام مصدق فعالانه مشارکت کنیم و دوستان و نزدیکان خود رانیز به مشارکت فراخوانیم. خواهشمند است ضمن اعلام وصول این ایمیل ما را از آمادگی خود برای شرکت در گرد همایی با حضور دکتر اکبری هرچه زوتر آگاه کنید.
با تشکر و تجدید ارادت و مودت، اردشیر لطفلعلیان، هرمز چمن آرا
Subscribe to:
Posts (Atom)