Monday, 16 July 2012
ایران هستهای 'برای غرب بهتر است'
) آقای والتز در مقاله خود که مطلب اصلی شماره اخیر فارینافرز (شماره ژوئن و اوت) است، استدلال کرده که باید به ایران اجازه داد به دانش فنی لازم برای تولید سلاح هسته ای برسد.
او می گوید که ایجاد تعادل در موازنه قدرت به منطقه خاورمیانه ثبات خواهد آورد.
بسیاری از سیاستگذاران آمریکایی و اروپایی معتقدند که دستیابی ایران به سلاح هسته ای بدترین گزینه برای غرب خواهد بود؛ و این در واقع همان چیزی است که دولت اسرائیل هم مدام تکرار می کند؛ اما آقای والتز می گوید که هسته ای شدن ایران "احتمالا بهترین گزینه خواهد بود، گزینه ای که بیشتر از هر گزینه دیگر می تواند ثبات را به خاور میانه بازگرداند."
او می گوید که "خطر هسته ای شدن ایران بیش از اندازه بزرگنمایی شده است" و اگر رهبران آن کشور به سلاح هسته ای دست یابند به دلیل نگرانی از شروع یک درگیری هسته ای، رفتار معقول تری از خود نشان خواهند داد.
آقای والتز با مثال زدن از دو کشور همسایه و متخاصم هند و پاکستان می نویسد که آن دو کشور از زمان تاسیس پاکستان پس از پایان جنگ جهانی دوم تا زمان دستیابی به سلاحهای هسته ای سه بار وارد جنگ شده اند، اما از زمان هسته ای شدن خویشتنداری بیشتری در روابط با هم نشان داده اند.
"خطر هسته ای شدن ایران بیش از اندازه بزرگنمایی شده است."
کنت والتز
او این ادعا که دستیابی ایران به سلاح هسته ای سبب آغاز یک مسابقه تسلیحاتی در میان کشورهای عربی منطقه خواهد شد را نیز رد کرده و برای تثبیت استدلال خود از هسته ای شدن اسرائیل در دهه ۱۹۶۰ میلادی مثال زده است.
آقای والتز گفته است که هر چند اسرائیل و بسیاری از دولتهای عربی در آن دوره در حال جنگ بوده اند، واقعیت این است که هسته ای شدن اسرائیل سبب افزایش تنشها در منطقه نشد.
آخرین جنگ بزرگ اسرائیل و اعراب در سال ۱۹۷۳ صورت گرفت، زمانی که اسرائیل قدرتی هسته ای تلقی می شد.
کنت والتز که ۸۹ سال سن دارد و "مهمترین نظریه پرداز روابط بین الملل در طول ۵۰ سال گذشته" توصیف شده است، پیشتر به رادیو دولتی آمریکا (PBS) گفته بود که از زمان پایان جنگ جهانی دوم (۶۷ سال پیش) "دولتهای دارای سلاح هسته ای هرگز به منافع حیاتی دولت هسته ای دیگری حمله نکرده اند."
او گفت که گذر قریب به ۷۰ سال بدون بروز جنگی عمده در میان قدرتهای بزرگ در طول تاریخ کاملا بدون سابقه بوده است.
"ایران می گوید که برنامه تحقیقات هسته ای آن کشور صرفا برای تولید برق، تامین رادیوایزوتوپهای دارویی و کاربردهای علمی است"
تنها تفاوت تاریخی دهه های اخیر وجود سلاحهای هسته ای بوده است، که به گفته آقای والتز "صلح آور" بوده اند "هر چند که به نظر می رسد مردم حاضر نیستند این واقعیت را بپذیرند."
دولت ایران می گوید که برنامه تحقیقات هسته ای آن کشور صرفا برای تولید برق، تامین رادیوایزوتوپهای دارویی و کاربردهای علمی است.
اما دولتهای غربی اصرار دارند که هدف نهایی ایران ساختن بمب اتمی است.
قریب به ده سال بازرسی مستمر ماموران آژانس بین المللی انرژی اتمی از مراکز اتمی ایران به همراه نصب دوربین و سنجش تشعشعات هسته ای در این مراکز، تا کنون نشانه ای از انحراف ایران از تعهدات بین المللی خود به دست نداده است.
با این حال آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که ایران اجازه دسترسی بازرسان بین المللی به مکان هایی (عمدتا در تأسیسات نظامی) و افراد مشخصی که مورد ظن هستند را نمی دهد و بنابراین نمی توان صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی ایران را تأیید کرد.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment