Sunday, 12 August 2012
زمین لرزه ۶.۲ ریشتری آذربایجان شرقی
خبرها از زلزله ۶.۲ ريشتري روز گذشته آذربايجان شرقي حاكي از افزايش آمار مصدومان به ۵۰۰۰ تن است. شمار قربانيان هم از مرز ۳۰۰ تن كه عمده آنان در مناطق روستايي داراي بافت فرسوده ساكن بودهاند، گذشته است.
روز عزای عمومی در آذربايجان شرقي
آیت الله مجتهد شبستری و احمد علیرضابیگی نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی نيز با صدور پیام مشترکی، ضمن تسلیت جان باختن تعدادی از هموطنانمان در حادثه زلزله در شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس، فردا و پس فردا را در استان عزای عمومی اعلام کردند.
همچنين قائم مقام سازمان جمعيت هلال احمر كشور از افزايش شمار مجروحان زلزله عصر روز گذشته آذربايجان شرقي به ۵۰۰۰ تن خبر داد.
احمدرضا شجيعي در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه آواربرداري در اكثر مناطق زلزلهزده به اتمام رسيده است، گفت: يكهزار و 10 روستا در اين منطقه درگير زلزله بودند كه از اين ميان 130 روستا بين 70 تا 100 درصد و 20 روستا نيز به طور 100 درصد تخريب شد.
وي با بيان اينكه شمار مجروحان اين حادثه به دو هزار و 600 تن رسيد، گفت: 97 دستگاه آمبولانس، 53 دستگاه خودروي عملياتي، شش فروند بالگرد، 20 دستگاه زندهياب و 15 تيم آنست به مناطق زلزلهزده اعزام شد.
به گفته قائم مقام سازمان جمعيت هلال احمر ، يكهزار و 100 نيرو از سوي سازمان هلالاحمر كشور به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند.
شجيعي با بيان اينكه پنجهزار و 600 چادر، 44 هزار بستهغذايي و 16 هزار پتو ميان زلزلهزدگان توزيع شده است، خاطرنشان كرد: در حال حاضر نيازي به دريافت كمكهاي غيرنقدي نداريم، اما شهرونداني كه قصد كمك نقدي به زلزلهزدگان را دارند، ميتوانند مبالغ خود را به شماره حساب 99999 بانك ملت واريز كنند.
قائم مقام سازمان جمعيت هلال احمر با بيان اينكه از عصر گذشته تاكنون 60 پسلرزه كه 20 مورد آن بيشتر از چهار ريشتر قدرت داشته، منطقه را لرزانده است، تصريح كرد: شهروندان حتيالامكان از تردد غير ضروري در مسير جادههاي منتهي به مناطق زلزلهزده خودداري كنند و راه را براي عبور وسايل نقليه امدادي باز بگذارند.
شجيعي چادر، پتو، بستههاي بهداشتي، موكت، اقلامغذايي و ... را از مهمترين نيازهاي مردم زلزله زده دانست كه هماكنون از سوي جمعيت هلالاحمر كشور تامين شده و كمبودي از جانب آن احساس نميشود.
به گفته وي، آب بهداشتي نيز هماكنون در اختيار بيشتر مردم مناطق زلزلهزده قرار گرفته است.
قائم مقام سازمان جمعيت هلال احمر در خصوص تعداد مجروحان اين حادثه با بيان اينكه تعداد زيادي آمبولانس و نيروي پزشكي از سوي وزارت بهداشت و جمعيت هلالاحمر به منطقه اعزام شد، اظهار كرد: هماكنون هيچ مجروح تخليه نشدهاي در سطح مناطق زلزلهزده وجود ندارد.
مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت نيز كه هم اكنون در مناطق زلزله زده استان آذربايجان شرقي به سر ميبرد، در بازديد از بيمارستان شهرستان اهر، تاكيد كرد: در حال حاضر هيچ مشكلي از بابت خدماترساني در حوزه پزشكي به مجروحين بستري شده در بيمارستانها وجود ندارد و مشكل اصلي در منطقه، ساماندهي اموات است.
وي اظهار داشت: بيمارستانها رسيدگيهاي خيلي خوبي داشته اند و تيمهاي جراحي، ارتوپدي، بيهوشي از ساعات اوليه وقوع زلزله به سرعت دست به كار شدند و اقدامات لازم را طي ديروز و امروز انجام دادند.
وي با بيان اينكه انتقال مجروحان و مصدومين بسيار خوب و باسرعت صورت گرفته و هيچ مشكلي از اين بابت نداشتهايم خاطرنشان كرد: 49 آمبولانس از تبريز و اروميه و دو اتوبوس اورژانس و 343 تكنسين اورژانس به محلههاي آسيب ديده اعزام شده بودند و تعدادي نيز از استانهاي مجاور براي كمك آمده بودند.
تولد نوزادي در بيمارستان صحرايي مناطق زلزله زده
عمليات امدادرساني در مناطق زلزلهزده و خارجسازي افراد از زير آوارها در حالي ادامه دارد كه ساعتي پيش از تولد نوزادي در بيمارستان صحرايي خبر ميرسد.
براساس گزارش خبرنگار ايسنا در آذربايجان شرقي، حال اين مادر و كودك خوب است.
همچنين در حال حاضر علاوه بر نيروهاي امدادي، اورژانسهاي اجتماعي و اكيپهاي امدادرساني در مناطق زلزلهزده مستقر هستند و براي تسلي خاطر بازماندگان به ارائه مشاوره ميپردازند.
در عين حال منادي نماينده مردم تبريز با اشاره به آزردگي خاطر مردم و نمايندگان آنها از نحوه انعكاس اخبار مربوط به زلزله در صدا و سيما، گفت: اين موضوع احساسات عمومي را جريحهدار كرده است.
سفر "معاون اول رييسجمهور" به مناطق زلزلهزده
وزير كشور كه هم اكنون در مناطق زلزلهزده حضور دارد، با بيان اينكه با سازماندهي دولت و مسئولان امكانات مورد نياز فراهم است ، گفت: كمبودي در مناطق زلزلهزده وجود ندارد.
وي با بيان اينكه رییسجمهور به این موضوع بسیار حساس است و از دقایق اولیه زلزله پیگیر موضوع بوده است، گفت: حضور مسوولان و وزراء نشان از حساسیت دولت دارد و این حق مردم است و باید قدردان آنان باشیم.
وزیر كشور افزود: معاون اول رییس جمهور به همراه وزیر اقتصاد برای بازدید از مناطق زلزله زده به تبریز سفر میكنند.
نجار همچنين اعلام كرد: با تاكيد رييس جمهور مقرر شده بودجه اضافهتري براي بازسازي مناطق زلزله زده درنظر گرفته شود و با توجه به اينكه برخي از نقاط حادثه ديده برفگير بوده و فصل سرما هم نزديك است، كاربازسازي از فردا آغاز خواهد شد.
وزير كشور با حضور در جلسه مديريت بحران شهرستان هريس، با تاكيد بر اينكه نارساييهاي موجود در امداد رساني به زلزله زدگان بايد در اسرع وقت جبران شود، گفت: بايد در اسرع وقت مشكلات زلزله زدگان رفع شود.
وي با تاكيد بر تسريع در دفن اموات گفت: نيازمنديهاي اوليه زلزله زدگان اين شهرستان از جمله چادر، پتو و مواد اوليه خوراكي بايد به نحو احسن تامين شود.
وي از مقامات استاني خواست براي تسلي خاطر زلزله زدگان حتما از مناطق زلزله زده بازديد كنند.
نجار با اشاره به تاكيد رييسجمهور مبني بر برآورد خسارت در اين مناطق خاطرنشان كرد: هرچه زودتر بايد خسارات جاني و مالي وارد شده به اين شهرستان برآورد شود.
همچنين وزير كشور از راهاندازي يك بيمارستان صحرايي در شهرستان ورزقان به منظور امدادرساني به زلزلهزدگان زلزله آذربايجان شرقي خبر داد و خاطرنشان كرد: دو بيمارستان شهرستانهاي اهر و هريس نيز فعال شده و به آسيبديدگان زلزله امدادرساني ميكنند.
وي با اشاره به حضور وزير بهداشت و رييس جمعيت هلال احمر در مناطق زلزله زده خاطرنشان كرد: معاون رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي نيز در اين بازديد حضور دارد و قرار است بر اساس نتايج اين بازديد، اقدام براي اخذ مصوبه هيات دولت به منظور بازسازي و نوسازي روستاهاي تخريب شده صورت گيرد و كار بازسازي در آيندهاي نزديك آغاز شود.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment