Saturday, 18 August 2012
مخالفت روسیه با ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه
وزیر خارجه روسیه با اشاره به رایزنیهای ترکیه و آمریکا در مورد ایجاد یک منطقه "پرواز ممنوع" بر فراز سوریه با چنین طرحی مخالفت کرد. فرستاده جدید سازمان ملل نیز درخواست کنارهگیری بشار اسد را زودهنگام خواند.
با افزایش بمباران مخالفان حکومت بشار اسد توسط جنگندههای نیروی هوایی ارتش سوریه، شماری از گروههای اپوزیسیون این کشور از جامعه جهانی خواستهاند با ایجاد یک منطقه "پرواز ممنوع" مانع ادامهی این حملهها شوند.
ترکیه و ایالات متحده آمریکا در روزهای گذشته در مورد درخواست مخالفان رایزنی کردهاند اما هنوز هیچ یک از اعضای شورای امنیت سازمان ملل چنین پیشنهادی مطرح نکرده است.
«منطقه پرواز ممنوع بهانه است»
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز شنبه، ۲۸ مرداد در گفتگو با بخش عربی شبکه اسکای نیوز گفت، کسانی که به بهانهی حفاظت از جان غیر نظامیان بحث ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه را مطرح میکنند به دنبال اهداف نظامی خود هستند.
به گزارش خبرگزاری نووستی لاوروف معتقد است برای کمک به آوارگان و پناهندگان سوری نهادهای مختلف سازمان ملل از امکانات کافی برخوردارند. او میگوید "ایجاد مناطق پرواز ممنوع بر فراز آسمان سوریه با استناد به مسئله بحران انسانی که در پشت آن اهداف نظامی پنهان است" نقض حاکمیت ملی این کشور تلقی میشود و مجاز نیست.
روسیه همراه با چین تاکنون جلوی تصویب قطعنامههای الزامآور شورای امنیت سازمان ملل متحد برای واداشتن رژیم بشار اسد به توقف سرکوب خشونتآمیز مخالفان را سد کردهاند.
ماموریتی پیچیده و بسیار بسیار دشوار
اخضر ابراهیمی: سخن گفتن از عملیات نظامی در سوریه به معنای اعتراف به ناکارآمدی تلاشهای دیپلماتیک است
همزمان با اظهارات لاوروف، اخضر ابراهیمی فرستاده جدید سازمان ملل برای حل بحران سوریه نیز مخالفت خود را با هرگونه اقدام نظامی در این کشور اعلام کرده است. او روز شنبه (۲۸ مرداد/ ۱۸ اوت) در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت، سخن گفتن از عملیات نظامی به معنای اعتراف به ناکارآمدی تلاشهای دیپلماتیک است.
ابراهیمی جانشین کوفی عنان شده که به دلیل ناکام ماندن طرح شش مادهای که برای پایان دادن به بحران سوریه تهیه کرده بود از ادامهی این ماموریت خودداری کرده است. عنان یکی از دلایل کنارهگیری خود را عدم حمایت کامل کشورهای عضو شورای امنیت عنوان کرده است.
بنابر گزارشها اخضر ابراهیمی در گفتگوهای مقدماتی خود با بانکیموندبیرکل سازمان ملل پشتیبانی شورای امنیت را شرط پذیرفتن این ماموریت کرده که خود آن را "پیچیده و بسیار بسیار دشوار" ارزیابی میکند.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment