Thursday, 30 August 2012
«نگرانی» حزب افراطی اسرائیل از احتمال حمله نظامی به ایران
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از منابع آگاه از گفتوگوهای درونی حزب شاس که نخواست نامش فاش شود، روز پنجشنبه، نهم شهریور، اعلام کرد که عووادیا یوسف، رهبر معنوی حزب «شاس» معتقد است که حمله نظامی به ایران «هزینه بسیار بالایی» برای اسرائیل به همراه دارد و گزینه نظامی لزوما اسرائیل را به اهداف خود نمیرساند.
به گفته منابع آگاه الی ييشای، وزير کشور اسرائيل و دبير کل حزب شاس نیز اظهار کرده است که گفتوگوی مداوم در اسرائیل بر سر گزینه نظامی علیه ایران، «بسیار مخرب» است.
به گزارش رویترز مخالفت حزب شاس، سومین ائتلاف بزرگ حاکم بر اسرائیل، با حمله نظامی به ایران، کار را برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که بر این گزینه تأکید دارد، دشوار خواهد کرد.
عووادیا یوسف ۹۱ ساله، از اعضای شورای داخلی نخست وزیر اسرائیل و یکی از ۱۴ عضو کابینه امنیتی اسرائیل است که در نهایت باید گزینه حمله نظامی به ایران را میان خود به رأی بگذارند.
پیش از این گزارش شده بود که آقای نتانیاهو، یکی از معاونان خود را نزد عووادیا یوسف فرستاده بود تا حمایت او را برای حمله به تأسیسات هستهای ایران جلب کند.
با اینحال، پس از این دیدار، اعلام شد که الی ییشای همچنان با حمله به ایران مخالف است.
بنیامین نتانیاهو و اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، در چند وقع اخیر بر طرح حمله یکجانبه اسرائیل به ایران تأکید میکنند و این در حالی است که آمریکا همچنان بر پیگیری دیپلماتیک مسئله هستهای جمهوری اسلامی پای میفشارد.
در عین حال، شیمون پرز، رئیسجمهور اسرائیل، نیز از منتقدان طرح حمله یکجانبه نخستوزیر و وزیر دفاع اسرائیل به ایران است و پیشتر گفته بود که «اسرائیل باید پا به پای آمریکا چنین گزینهای را، زمانی که ضرورت یافت، عملی کند».
دفتر نخستوزیری اسرائیل در واکنش به این انتقاد، با سرزنش رئیسجمهور، وی را فردی با سابقه «قضاوتهای نادرست» توصیف کرد.
موشه یعلون، از معاونان نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه، هشتم شهریورماه، در گفتوگویی با رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد که بحث و گفتوگو در خصوص نحوه مقابله با جمهوری اسلامی همچنان در دولت ادامه دارد.
در چند وقت اخیر تعداد مخابره گزارشهای مربوط به احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران رو به افزایش داشته است و مقامهای ایرانی نیز در مقابل بر حملات لفظی خود علیه اسرائیل افزودهاند و این کشور را تهدید به نابودی کردهاند.
مقامهای ایرانی معتقدند که موجودیت کشور اسرائیل «نامشروع» است و این کشور در هر صورت محکوم به «نابود کامل» است؛ مقامات و مردم اسرائیل از این اظهارات نگراناند و برنامه هستهای ایران را نیز خطری برای کشور خود بهشمار میآورند.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment